Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'alcalde Ribó fa una crida a gaudir dels actes fallers “des de la responsabilitat i el compliment de les normes de seguretat”

“Volem tindre unes festes divertides però segures”, ha explicat el primer edil, després de la reunió de la Junta Local de Seguretat

• L'objectiu és tindre unes festes segures i alhora divertides

30/08/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha fet una crida a la ciutadania per a “gaudir dels actes fallers des de la responsabilitat i el compliment de les normes de seguretat”. L'alcalde ha presidit este matí la reunió de la Junta Local de Seguretat, junt amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, una trobada en el qual s'han abordat els principals assumptes de cara a la celebració dels actes fallers 2021, que arranquen dimecres que ve. “L'objectiu és que puguem tindre unes falles segures i alhora divertides”, ha assenyalat l'alcalde.

 

La Junta Local de Seguretat es reuneix habitualment el mes de març, de cara a la tradicional setmana fallera, però en esta ocasió la sessió s'ha traslladat a hui per a revisar tots els protocols d'actuació, atés que els actes fallers comencen dimecres que ve. Tal com ha assegurat l'alcalde al final de la sessió, “durant estos dies especials farem complir la normativa, i per això fem una crida a tota la població per a evitar qualsevol tipus d'enfrontament. Tenim uns actes fallers, però alhora estem en una situació de toc de queda, i tota la gent ha de estar a casa seua a determinada hora. Volem uns actes en els quals la gent puga gaudir però des de la responsabilitat”. L'alcalde ha recordat que “no podem fer unes Falles convencionals, perquè no estem en una situació normal: tenim unes normes epidemiològiques de complir i que volem complir; ja ho hem fet en el passat, i tenim també a les comissions falleres treballant perquè es complisquen totes les directrius”.

En termes semblants s'ha manifestat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, qui ha assenyalat que la pandèmia “ha canviat molts aspectes de la nostra vida i, entre ells, també la manera de desenvolupar les nostres festes”. Calero s'ha congratulat que “encara que siga d'una manera atípica, es poden celebrar les festes emblemàtiques de la ciutat”, i ha apel·lat també a la “responsabilitat de cada persona per a continuar posant en pràctica tot el que hem aprés enguany”

En este sentit, l'alcalde Joan Ribó ha manifestat la seua “satisfacció per la labor coordinada i el treball de totes les forces de seguretat, que ens garanteixen que tindrem unes falles segures”. “Som la primera ciutat d'Espanya que tindrà unes grans festes –ha conclòs Ribó - i volem donar exemple de saber complir amb les normes de seguretat epidemiològica”.

Durant la reunió de la Junta Local de Seguretat també s'han abordat aspectes com la prevenció i actuació davant situacions d'agressions de caràcter sexista i també davant possibles actes terroristes. Finalment, a preguntes dels periodistes, l'alcalde ha confirmat que el dia de la Cremà, diumenge 6 de setembre, la plaça l'Ajuntament es tancarà totalment (comerços, botigues, restaurants…) a partir de les 19.00 hores, i es realitzarà un seguiment especial de l'entorn, atés que enguany, la plaça acull també els monuments fallers de la plaça del Mercat i de la plaça de la Reina, a causa de les obres que es realitzen en estos punts.

 

Operatiu especial de Protecció Civil

 

Prèviament a la reunió de la Junta Local de Seguretat, l'Hemicicle Municipal ha acollit la reunió de la Junta Local de Protecció Civil, presidida pel regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, junt amb el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana. La Junta Local de Protecció Civil ha aprovat el Protocol d'actuació municipal en els actes fallers de 2021, que recull les activitats programades i els servicis municipals encarregats de l'organització i la seguretat (Cultura Festiva, Policia Local, Bombers, i Protecció Civil, amb el suport de Creu Roja, i amb la col·laboració dels Servicis de Mobilitat, Jardineria, Cicle integral de l'aigua o Neteja).

El regidor Cano ha detallat el reforç de la presència de la Policia Local als carrers de cara als pròxims actes fallers, amb el suport d'efectius de la Policia Nacional i la Policia Autonòmica. L'operatiu especial de la Policia Local de València preveu sumar a l'habitual presència d'agents als carrers un total de 1.185 operatius més al llarg de totes les jornades falleres.

Cano ha qualificat l'organització d'este dispositiu especial de “la més difícil de la història recent de les Falles, però un repte –ha afegit- que sabem que superarem perquè ens juguem la imatge de la ciutat i de la Comunitat Valenciana, i on demostrarem la nostra capacitat per a organitzar este tipus d'esdeveniments”. L'edil ha assegurat que “estos actes fallers seran un assaig general per a futures Falles, perquè és molt probable que la covid seguisca entre nosaltres, encara que siga de manera més lleu en les pròximes edicions”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó