S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Més de 1.800 efectius de Policia Local i Nacional vetlaran per la seguretat en la festivitat del 9 d'Octubre

• Imatge d'arxiu del la processó cívica del 9 d'Octubre

27/09/2023

  • L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que l'Ajuntament i la Delegació de Govern sumaran esforços perquè “la festa dels valencians transcórrega amb total normalitat i respecte a la convivència”
  • “Este és el dia dels valencians i no pot ni deu embullar-se amb cap mena d'esdeveniment al marge de la tranquil·litat i la serenitat”, ha explicat Catalá
  • L'itinerari de la Processó Cívica canvia este any degut a les obres de sanejament del carrer de Sant Vicent i discorrerà pel carrer de les Barques, Poeta Querol i de la Pau, fins a la Catedral
  • Després de la celebració del Tedeum el recorregut continuarà per la plaça de l'Arquebisbat, el carrer de les Avellanes, de la Mar, Comèdies i de la Pau fins al Parterre, on se celebrarà l'homenatge floral i acabarà a l'Ajuntament

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que prop de 1.800 efectius, entre Policia Local i Policia Nacional, vetlaran per la seguretat i la convivència durant la festivitat del 9 d’Octubre per a assegurar que els actes previstos en el programa puguen desenvolupar-se “amb total normalitat i respecte a la ciutadania”.

Així ho ha anunciat hui l'alcaldessa, després de la Junta de Seguretat del 9 d'Octubre celebrada juntament amb la Delegada del Govern, Pilar Bernabé, i en la qual han participat Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica, Guàrdia Civil, Bombers i Protecció Civil, entre altres. “Este és un dia complex amb l'assistència de moltes persones, però enguany hauran desplegats més de 300 efectius de la Policia Local que, al costat del reforç de la Policia Nacional, sumaran més de 1.800 agents treballant per a salvaguardar un dia tan important per als valencians”.

“Per a l'Ajuntament és crucial que estos dies es desenvolupen amb total normalitat i ho estem preparant tot amb molta cura i afecte”, ha explicat Catalá. També ha volgut destacar “la bona coordinació amb la Delegació del Govern, que està al costat de l'Ajuntament per a aconseguir l'objectiu de salvaguardar l'ordre públic i que tots puguem viure estos dies en família”.

L'alcaldessa ha fet una crida “a la concòrdia i a la tranquil·litat” durant estos dies. “És el dia dels valencians i no pot ni deu embullar-se amb cap mena d'esdeveniment al marge de la tranquil·litat i la serenitat”, ha afirmat.

“Espere que siga un dia fantàstic per a tots i que els ciutadans puguen gaudir moltíssim del dia en família. Crec que el sentit comú, la sensatesa, la normalitat i la tranquil·litat han de regnar en aquest dia”, ha conclòs.

Canvi d'itinerari

María José Catalá també ha explicat que l'itinerari de la Processó Cívica del 9 d’Octubre canvia este any degut a les obres de sanejament del carrer de Sant Vicent. En este sentit, discorrerà pel carrer de les Barques, Poeta Querol i de la Pau fins a la Catedral, on entrarà per a celebrar el Tedeum.

Des d'ací, la processó continuarà per la plaça de l'Arquebisbat, el carrer de les Avellanes, de la Mar, Comèdies i de la Pau per a arribar al Parterre per a l'homenatge floral i tornar de nou en la plaça de l'Ajuntament.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

María José Catalá