S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València adjudica les obres de reforma del carrer Isabel la Catòlica per 616.342 euros

Es reinicia el procés de licitació per a les obres de construcció del Centre Cívic del Cabanyal, als carrers Sant Pere i Lluis Despuig, per un pressupost de 2,4 milions d'euros.

• Carrer Isabel la Catòlica

22/10/2021

La Junta de Govern Local ha aprovat el contracte per a la reforma del carrer Isabel la Catòlica a l'empresa Becsa per un import de 616.342 euros. L'oferta de l'empresa s'ha imposat en la valoració final a la resta de societats que havien participat en el procés de licitació. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal com, la reducció del període mitjà de pagament als proveïdors, l'adjudicació de les obres del Centre Cívic del Cabanyal i l'adjudicació de les obres de millora de l'espai públic en este barri.

 

En referència a les obres del carrer Isabel la Catòlica, Sanjuán ha explicat que “es tracta d'un dels eixos comercials de la ciutat que quedava per reurbanitzar. Era una reivindicació històrica de l'Associació de Comerciants del Centre Històric”. El regidor ha destacat que “hem adaptat el calendari d'obres a les necessitats dels comerciants, i ells són conscients que els beneficis que tindran seran molt superiors a les molèsties que patiran durant el temps que duren les obres”.

Actualment, el carrer Isabel la Catòlica té una vorera estreta i tres carrils de circulació. Amb esta actuació es crearà un bulevard verd que permetrà que el 70% de l'espai siga ocupat per vianants i el 30% per vehicles.

 

Obres de millora en el Cabanyal

 

L'òrgan col·legiat també ha aprovat el contracte de servicis de redacció de projecte, direcció d'obra i coordinació de seguretat i salut per a l'execució de diferents obres en el barri del Cabanyal. Les actuacions s'emmarquen dins de l'estratègia Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), i es divideixen en diversos lots; la reurbanització del bord oest del barri Serradora i Lluís Peixó; la millora de l'entorn del Mercat; i altres actuacions de millora d'accessibilitat en diferents zones del barri.

Centre Cívic del Cabanyal

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, ha reiniciat el procés de licitació per a les obres de construcció del Centre Cívic del Cabanyal, als carrers Sant Pere i Lluis Despuig, per un pressupost de 2,4 milions d'euros.

“És la segona vegada que el consistori licita esta dotació del barri del Cabanyal, ja que el contracte d'obra de l'anterior procés va haver de ser extingit per incompliment de les obligacions principals per part de l'empresa adjudicatària, que va deixar tirada a la ciutat”, ha explicat Sanjuán, qui ha destacat que “en només tres mesos hem resolt el contracte i hem tret una nova adjudicació perquè els veïns es puguen gaudir d'aquest centre al més prompte possible”

 

Període mitjà de pagament a proveïdors

 

Finalment, la Junta de Govern ha aprovat l'informe de la Tresoreria General per la qual se certifica que el període mitjà de pagament global del consistori del mes de setembre de 2021 se situa en 23,11 dies. Un període de pagament que, en paraules del regidor d'Hisenda, “és un dels més baixos de la història d'este ajuntament, i molt inferior a la mitjana de les entitats locals espanyoles, que se situa en 60 dies”

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán