S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament recaptarà enguany més de 240 milions d’euros amb l’IBI

El consistori calcula que ingressarà 1’5 milions més que l’any passat

• L'IBI comporta el 68'20% dels ingressos propis municipals

02/03/2023

L’Ajuntament de València ingressarà enguany 240.117.000 euros amb l’Impost de Bens Immobles (IBI), als quals afegirà 620.000 euros per notificacions de liquidacions individuals. Amb estes xifres, l’ajuntament recaptarà 1’5 milions d’euros més que l’any passat. El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que “hem incrementat la recaptació respecte a l’any passat i ho hem fet congelant els tipus impositius. És més, ho hem fet amb un menor tipus impositiu que el que tenia el Partit Popular quan governava i gestionant millor que, en matèria tributària, vol dir fer pagar aquells que no paguen”.
 

Sanjuán ha afegit que “no només ho estem fent en l’IBI. Tenim també un servici d’inspecció i era una situació molt anòmala, però molt perpetuada en el temps, que, durant massa anys, en este ajuntament no s’ha perseguit aquelles persones que decidien no pagar els impostos i, ara, estem recuperant molts diners del frau fiscal, de la manca de regularització o de la gestió tributària”.

El regidor d’Hisenda ha explicat que “l’impost de béns immobles és la major font d’ingressos pròpia d’esta corporació, és el 68’20% dels ingressos gestionats pel mateix Ajuntament de València i, en este 2023, amb l’aprovació de la matrícula preveiem quotes líquides a recaptar per un import de 240.117.000 euros, als quals sumarem una notificació de liquidació individual per 620.000 euros i, per tant, estarem al voltant de 240.700.000 euros. Esta xifra comporta un increment respecte a l’exercici de l’any passat d’1’5 milions, aproximadament”. Per a Sanjuán, “este increment no respon a la pujada de tipus perquè els tipus estan congelats. De fet, el tipus vigent per a l’any 2023 és el 0’723 i el de l’any 2015, que nosaltres ens trobàrem quan accedírem a esta Corporació, era de 0’886. És a dir, tenim un tipus impositiu més baix i, tot i això, estem recaptant més com a ajuntament”.

Sanjuán ha informat que, en només un any, s’han incorporat al pagament de l’IBI 5.183 nous habitatges per altes o regularitzacions i més de 19.000 des de 2015. A més, 6.748 vivendes tenen bonificacions fiscals de l’impost i, en el que portem de 2023, 115 habitatges han sol·licitat bonificacions per instal·lació de plaques solars.

Respecte al pagament de l’IBI de l’Església Catòlica, el regidor ha informat que l’Ajuntament espera que el Tribunal Suprem cree jurisprudència sobre esta matèria però, tot i això, manté la seua voluntat de “cobrar el mateix per la mateixa activitat a tothom, independentment del propietari del bé”. Per al regidor, “no té cap sentit que un hospital públic pague IBI i un de privat no el pague”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán 1
Borja Sanjuán 2