S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Arranca la recuperació integral de la Torre: 184 noves vivendes de lloguer assequible, més parc públic d'habitatge i VPP

L'alcalde, Joan Ribó, ha destacat l'impuls conjunt de l'Ajuntament i la Generalitat per a promoure una solució compartida amb el veïnat, basada en la dignificació del barri

• L'objectiu d'esta actuació és recuperar un espai ferit a l'entorn del barri de La Torre

13/10/2022

L'Ajuntament de València i la Generalitat han sumat esforços per a impulsar “una solució participada i digna” al desenvolupament de la Torre, “un barri que ha patit una situació d'autèntic despropòsit, heretada dels anteriors governs”, tal com ha recordat de l'alcalde, Joan Ribó, durant l'acte “Habita La Torre”, que ha tingut lloc este dijous. La iniciativa permetrà concloure la construcció d'habitatges en els blocs que estaven en situació d'abandó i paràlisi, i que es dedicaran a lloguer assequible; i a més es preveu incrementar el parc públic de vivenda amb 600 noves unitats, d'un total de 2.600, amb una proporció molt elevada d'habitatge de protecció pública, VPP.

 

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en l'acte “Habita La Torre”, junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca. A l'acte també han assistit la regidora de Vivenda, Isabel Lozano, el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, i la regidora de Gestió de l’Aigua, Elisa Valía. “Hui posem data al final d'un altre dels despropòsits del PP”, ha afirmat Joan Ribó, qui ha subratllat que “els governs progressistes de València i la Generalitat hem sabut reformular este i altres projectes que estaven encallats i, sobretot, portar-los endavant perquè la ciutadania gaudisca de millors servicis i equipaments”.

Com és conegut, “Habita La Torre” va començar en 2021 com un procés de participació ciutadana promogut per la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl de la Generalitat, amb la participació de l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Pobles de València i l'Alcaldia la Torre-Faitanar, i de l'Institut Valencià d'Edificació-IVE. El procés contínua el canvi de paradigma en la gestió, atés que situa en el centre del debat urbanístic les necessitats de les persones.

Durant el desenvolupament del procés participatiu es van realitzar tallers, trobades i sessions de debat, dels quals es van derivar diferents conclusions que han servit per a definir l'actuació de recuperació de la Torre. El full de ruta per al barri suposa “un projecte il·lusionant mitjançant un pla integral per a estos terrenys ja urbanitzats”, ha explicat Joan Ribó, qui ha assenyalat “l'enorme mole de formigó, abandonada i vandalitzada, que ha sigut un símbol del mal govern, i que ara canviarà per complet la visió”.

La millora integral de la Torre i Faitanar

Ribó s'ha felicitat “no sols perquè per fi s'acabaran de construir 184 vivendes que vestiran i donaran vida a este esquelet immobiliari, sinó que seran habitatges en règim de lloguer assequible per a València”. A més, ha afegit, en els pròxims anys augmentarà el parc públic d'habitatge amb 600 nous habitatges, d'un total de 2.600, amb una proporció també molt elevada d'habitatge de protecció pública. “És sens dubte una gran notícia perquè crearem un nou barri amb un concepte de sostenibilitat que ha de guiar totes les polítiques públiques a partir d'ara”.

L'alcalde de València ha posat en valor el treball que Ajuntament i Generalitat “hem realitzat des de fa anys per a la millora integral de la Torre i Faitanar”. En l'àmbit de la mobilitat, s'han connectat els Pobles del Sud amb una passarel·la que té continuïtat amb la ciutat mitjançant els barris de Camí Real i Sant Marcel·lí. A més, s'ha dut a terme la rehabilitació de la Creu de Terme i el seu entorn; i s'han instal·lat noves lluminàries en tota la prolongació de Carretera d'Alba fins a Paiporta (on no hi havia llum). També en este sentit, s'ha començat a actuar en la Barraca de Cotofio, que es destinarà a seu de la Banda Musical La Torre, i en l'Alqueria de Coca.

A més, l'alcalde ha assenyalat el bon funcionament dels horts urbans creats en este sector urbanístic, “que són un exemple de gestió municipal eficient: de les 213 parcel·les d'horts urbans existents, l'últim balanç actualitzat d'ocupació del Consell Agrari de València (CAB) indica que només queden 10 disponibles, és a dir, que tenen una ocupació del 95%”. “I tot això –ha conclòs- sense oblidar-nos del nucli històric de la Torre, on hem fet un gran nombre d'iniciatives, i tenim projectes com l'adequació de les voreres del carrer Gimenez i Costa, el projecte d'obertura del carrer Mariano Brull, la rehabilitació integral amb perspectiva de gènere de la plaça de l'església (les obres començaran el pròxim febrer) o la rotonda de l'encreuament de l'Avinguda Real de Madrid amb Carretera d'Alba, també al febrer de 2023”.

L'alcalde ha conclòs la seua intervenció subratllant que l'actuació que s'ha presentat hui planteja “un model econòmic de règim de lloguer heterogeni per a aconseguir construir un tros de ciutat que no siga ni elitista ni “guetificat”. “A més –ha afegit- es busca influir en el mercat dels preus del lloguer, ja que la ciutat de València presenta àrees tensionades, que convé equilibrar des de la intervenció pública, i en col·laboració amb altres actors privats”. Finalment, ha conclòs, l'objectiu d'esta actuació és “recuperar un espai ferit a l'entorn del barri de la Torre”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó