S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull dos conferències internacionals sobre màrqueting i sostenibilitat turística

• La celebració d'estes trobades és el resultat del reconeixement de València com a Capital Verda Europea 2024

02/10/2023

  • El primer esdeveniment entre City Destinations Alliance i GDS-Movement suposa l'avantsala a altres celebracions de la Capitalitat Verda Europea 2024

La ciutat de València acull esta setmana dos de les principals conferències internacionals sobre màrqueting i sostenibilitat turística: El GDS Fòrum, Global Destination Sustainability Movement, i la City DNA Autumn Conference, a més del lliurament de premis anuals GDS-Awards. Estes trobades són part de la col·laboració entre la fundació Visit València i la City Destinations Alliance (City DNA) i el Global Destination Sustainability Movement (GDS-Movement).

Paula Llobet, regidora de Turisme de l'Ajuntament de València, ha sigut l'encarregada d'inaugurar este dilluns les primeres jornades, en les quals s'ha presentat un vídeo sobre el turisme de naturalesa a València, la qual cosa reforça la condició de la ciutat com a Capital Verda Europea en 2024. La intervenció de la responsable municipal ha donat l'inici a un programa extens amb diferents blocs temàtics, tots sota el mateix paraigua del fòrum: “Construint ponts per a l'impacte”.

Llobet ha destacat que “el turisme ha d'entendre's com un sector pròsper que ens permet enriquir a la societat a tots els nivells. L'inqüestionable èxit d'esta activitat i la quantitat de beneficis que ens aporta fan imperatiu repensar constantment la petjada que el turisme deixa en els territoris”. Per això, ha afirmat l'edil, “és imprescindible una visió compartida sobre el turisme sostenible, entre empreses, governs i ciutadans. València, en la seua condició de Capital Verda Europea 2024 i —no oblidem en la seua condició de Capital Europea del Turisme Intel·ligent en 2022—, es troba en una posició única de sumar i ser exemple de pràctiques sostenibles en la indústria del turisme”.

La celebració d'estes trobades a la ciutat és el resultat del reconeixement de València, per part de la Comissió Europea, com a Capital Verda Europea 2024 i el seu compromís amb el turisme sostenible. D'esta manera, es valora que la ciutat compta amb les millors pràctiques en matèria d'informació. A més, ha sigut el primer destí del món a calcular i certificar la seua petjada de carboni turística.

València com a principal escenari del GDS Fòrum 2023

El Fòrum GDS reunirà, en diferents punts de la ciutat, a professionals experts en matèria de sostenibilitat turística de tot el món. Este dilluns, 2 d'octubre, en CaixaForum, s'ha donat inici a les diferents xarrades enfocades en matèria de sostenibilitat. El dimarts 3 i dimecres 4, en el Parador del Saler, es parlarà de reptes sistemàtics i oportunitats, així com d'esdeveniments per a accelerar la regeneració de les destinacions turístiques.

En estes trobades es debatran les diferents estratègies i pràctiques en matèria de sostenibilitat, reducció de la petjada del turisme i el llegat que generen els esdeveniments i activitat turística a les ciutats. A més, s'analitzarà la metodologia d'indicadors del GDS-Index i es crearan conjuntament nous enfocaments i iniciatives per a una gestió més sostenible dels destins. La trobada tindrà un format dinàmic centrat en l'aprenentatge i l'experiència dels diferents destins. El dimecres 4 d'octubre, a l'Hotel Primus València, el debat serà una gran pluja d'idees sobre com col·laborar i inspirar-se en projectes innovadors.

En la City DNA Autumn Conference, del 5 al 7 d'octubre a l'Hotel Primus, es presentaran casos d'èxit, es compartirà coneixement i bones pràctiques, s'analitzaran les perspectives i l'evolució del turisme i es posarà el focus en les últimes tendències i reptes als quals s'enfronta el sector. Cal destacar que, en el marc de tots dos esdeveniments, tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels premis GDS - Awards Ceremony, en la qual es reconeixerà els destins més innovadors en sostenibilitat.