Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde destaca el compromís social de les Falles

Joan Ribó se suma a la comissió Santa Maria Micaela-Martí l’Humà per trencar el mur que patixen les persones amb malalties mentals

• Falla de Santa Maria Micaela-Martí l'Humà, dedicada a la salut mental

02/09/2021

L’Ajuntament de València s’ha afegit a la iniciativa promoguda per la comissió fallera Santa Maria Micaela-Martí l’Humà, que enguany ha plantat també una falla solidària “amb l’objectiu de trencar els murs que patixen les persones amb malalties mentals”. Així ho ha manifestat hui l’alcalde Joan Ribó en visitar este monument del barri de Nou Moles i recordar “el compromís municipal de treballar perquè totes les persones puguen exercir els seus drets, especialment aquelles que precisen companyia en el camí cap a una salut mental plena”. El primer edil ha assegurat “que estes persones han d’estar al centre de les polítiques públiques”, i ha fet una crida "perquè les reivindicacions d’este col·lectiu arriben a la ciutadania en les mateixes garanties amb què ho farien altres”.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha acostat este matí fins a l’enclavament d’esta falla junt amb la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i ha ressaltat “el simbolisme” del monument, que ha sigut impulsat per la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desemparats (Maides), que a més d’atendre, de forma integral, a persones amb malaltia mental, i en situació de pobresa i exclusió social, persegueix l’objectiu de sensibilitzar a la societat en les realitats d’estes malalties i les seues conseqüències.

La falla, amb el lema “Trencar el mur de MAIDES”, ha sigut creada per usuaris i usuàries de l’esmentada entitat, i ha sigut qualificada per l’alcalde com una “tasca fonamental per a la ciutat”. “Es tracta d’una obra que mostra la col·laboració entre l'església i les institucions laiques, com ara l’Ajuntament”.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha celebrat “el fet de plasmar el treball que fan les persones amb malalties mentals en el seu camí cap a la inclusió, que hem de compartir la resta de la societat”, mentre que l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha defés el lema de la falla “de trencar murs i crear una llar per a tots i per a totes”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó