S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament estudiarà la creació d’espais lliures de fums en alguns parcs i jardins de la ciutat

• La plaça que limita amb la seu de l'associació és un espai lliure de fum

03/10/2023

  • L’alcaldessa ha visitat la nova seu de l’Associació Espanyola contra el Càncer

L’alcaldessa de València, María Catalá, ha anunciat que l’Ajuntament estudiarà la creació d’espais lliures de fum en algunes places, parcs i jardins de la ciutat. Catalá ha fet estes declaracions durant la visita a la nova seu a València de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), una seu ubicada a l’avinguda del Port, 13.

Durant la visita, en la qual també ha participat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el president de l’Associació Espanyola contra el Càncer de València, Tomás Trénor, María José Catalá ha afirmat que “l’Ajuntament pren l’exemple de l’Associació Espanyola contra el Càncer, que la plaça que limita amb esta seu l’ha considerada espai lliure de fum ja que és una zona que té un parc infantil”. En este sentit, Catalá ha afegit que “m’he compromés amb ells a estudiar que en la resta de la ciutat, no només esta plaça, sinó més places de la ciutat, on existeixen entorns que han de generar hàbits saludables, on hi ha un parc infantil o una zona d’exercicis per a persones majors, s’establisca d’alguna forma que siga un entorn lliure de fums i lliure de persones que generen eixos hàbits”.

L’alcaldessa ha destacat la “màxima implicació de l’Ajuntament en la carrera contra el càncer que tindrem a finals d’octubre, en la col·lecta anual, que sempre col·laborem amb ells, però també en iniciatives innovadores que ells han generat, com els espais lliures de fum en la ciutat”.

Durant la visita, Catalá ha subratllat també “la gran història i la tasca de l’Associació Espanyola contra el Càncer” i ha afirmat que “les noves instal·lacions són increïbles, s’hi nota la qualitat humana i la calidesa i s’ha aconseguit que el lloc siga meravellós per atendre els malalts”.

María José Catalá s’ha sumat a l’assoliment que “l’objectiu de l’associació per a 2030 és aconseguir un 70% de supervivència de la malaltia i, per això, cal col·laborar en el repte de la investigació”. L’alcaldessa ha afegit que “cuidarem els espais de la ciutat per tal que siguen saludables, especialment els vinculats a la infantesa. L’Ajuntament pot i ha de col·laborar més amb l’associació i este ajuntament estarà a l’altura perquè hi ha molt a fer. Ens n’anem amb deures”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

María José Catalá