S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La plantilla de l'EMT aconseguix un “màxim històric” amb la incorporació de 70 nous conductors

• Deu dels setanta nous conductors i conductores s'incorporen este cap de setmana

03/10/2023

  • L'alcaldessa visita els tallers de l'EMT, on es formen els nous professionals, i ressalta que amb la seua incorporació la plantilla compta amb 1.322 conductors i conductores: un “màxim històric”
  • Catalá destaca que l'objectiu del govern municipal és “convertir l'EMT en una companyia de referència en mobilitat” i anuncia que 6 línies d'autobusos tornen al centre de la ciutat per a millorar el servici de proximitat
  • L'actual corporació treballa “per a millorar freqüències i servicis” i contempla “cirurgia fina per a llevar línies d'EMT que passen per Colón i eliminar un dels carrils busos d'esta via”.

L'Empresa Municipal de Transport (EMT) ha incrementat la seua plantilla amb 70 nous conductors i conductores, 10 dels quals s'incorporen este cap de setmana “per a reforçar el servici i millorar les seues freqüències”, tal com ha manifestat hui l'alcaldessa de València, María José Catalá, durant la visita que ha realitzat als tallers de l'EMT, a San Isidro, per a saludar i conéixer la formació dels qui es posaran per primera vegada al volant dels autobusos municipals en els pròxims dies.

María José Catalá ha recordat que “el govern municipal va aprovar al juliol la contractació urgent dels nous conductors quan, després d'accedir al càrrec, va saber que s'havien suspés fins a 1.100 servicis per la falta de personal, una situació heretada de l'anterior corporació i que els mateixos sindicats d'EMT havien denunciat, perquè no podien complir amb els horaris i servicis previstos per a l'estiu i la resta de l'any per la falta de conductors”.

Després de l'aprovació urgent de les noves contractacions, al juliol i agost van arribar els 20 primers conductors. Altres 40 es van incorporar a la companyia durant el mes de setembre, i ahir dilluns, 2 d'octubre, es va contractar 10 més. D'esta manera, EMT València compta ara amb 1.322 conductors i conductores, el seu màxim històric.

“La falta de personal era més que evident. Ens hem trobat amb un problema heretat que estava afectant greument el servici públic que presta EMT, i com no podia ser d'una altra manera ho hem resolt de la forma més ràpida possible”, ha afirmat l'alcaldessa.

“Però això és només el principi”, ha subratllat María José Catalá, qui ha anunciat que “en els pròxims mesos l'equip de govern dedicarà tots els seus esforços a convertir a l'EMT en el principal referent de la mobilitat a València”. “Volem una mobilitat sostenible, àgil i eficient, que desplace sense dilacions innecessàries als nostres ciutadans i visitants per tots els racons de la ciutat”, ha afegit

Novetats en el centre i en Colón

A este respecte ha reiterat que “la corporació treballa en la millora de freqüències i servicis de l'EMT”. “Perquè amb una millor EMT, dissuadim del transport en vehicle privat per la ciutat. Però per descomptat hem de donar alternatives”, ha explicat en anunciar que, en este sentit, l'Ajuntament ultima amb comerciants del centre històric que 6 línies d'autobusos tornen a circular pel centre de la ciutat “per a millorar la comunicació de qualsevol veí i veïna que vulga acostar-se al centre a comprar”.

“I també contemplem un treball de cirurgia fina per a eliminar l'excessiu trànsit d'autobusos al carrer Colón, amb l’eliminació de línies d'EMT que passen per esta via i un dels carrils busos”.

Els nous conductors, incorporats hui, ja estan preparats per a conduir per la ciutat. Però el protocol d'EMT València marca que han de seguir uns cursets d'acolliment per a formar-se en atenció a la ciutadania, organització i procediments de treball, conducció de vehicles híbrids i elèctrics i interacció amb la sala de control dels autobusos municipals. Passats estos cursos de formació, els 10 nous conductors incorporats este dilluns podran eixir ja, a partir del pròxim cap de setmana, a circular pels carrers de la ciutat.

L'alcaldessa de València ha assistit hui als cursos, ha departit amb els nous conductors i els ha animat a prestar el millor servici públic possible. “Ens tindreu sempre ha el vostre costat”, ha dit Catalá. “Posarem tota la nostra obstinació perquè amb el vostre treball i la nostra ajuda, EMT siga un servici únic i imprescindible per als ciutadans”. També ha assegurat que un dels seus principals objectius és comptar amb una flota d'autobusos més sostenible. Per això, ha dit “també continuarem treballant en un projecte d'electrificació de les cotxeres de l'EMT, a fi de promoure el seu proveïment energètic”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

María José Catalá