S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebra el Dia Universal de la Infància en Vivers

• Cartell Dia Universal de la Infància

17/11/2023

  • La jornada lúdica educativa se celebra demà dissabte, 18 de novembre
  • L'objectiu d'esta iniciativa és commemorar la signatura de la Convenció sobre els Drets del Xiquet amb la finalitat de difondre'ls i sensibilitzar a la ciutadania sobre ells

Els Jardins de Vivers seran demà, dissabte 18 de novembre, escenari de la jornada lúdic educativa que s'organitza a València amb la finalitat de commemorar el Dia Universal de la Infància, que se celebra cada 20 de novembre per a recordar la signatura de la Convenció sobre els Drets del Xiquet amb la finalitat de difondre'ls i sensibilitzar a la ciutadania sobre ells.

La regidora de Família, Joventut i Infància, Mónica Gil, ha explicat hui que l'Ajuntament col·labora en l'organització d'esta jornada, convocada amb el lema ‘No et deixes emmudir, tens els teus drets’, “per a fer valdre la importància de la institució familiar i la necessitat de protegir la infància i l'adolescència”.

“Preservar el benestar físic i psíquic dels xiquets i joves i la seua educació és vital per a garantir un futur prometedor. Tots ells són hui la llavor dels valors socials del demà”, ha manifestat, “És el nostre deure, des dels mateixos nuclis familiars i la societat, garantir que tots els xiquets tinguen les mateixes oportunitats de desenvolupament i creixement”, ha indicat.

Durant la jornada, organitzada per la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, en col·laboració amb la Regidoria de Joventut, Infància i Família de l'Ajuntament de València i altres 18 entitats i organismes, es realitzaran activitats gratuïtes relacionades amb la promoció dels drets de la infància perquè menors, adolescents i les seues famílies poden conéixer els drets dels quals són titulars a través de jocs i activitats gratuïtes.

Per exemple, es realitzaran una sèrie de tallers, jocs i activitats relacionats amb alguns dels drets recollits en la Llei d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana: com són el dret a la protecció de la vida i de la integritat física i psíquica; el dret a la informació; drets de ciutadania o els drets relacionats amb el medi ambient, l'entorn urbà i la mobilitat.

L'ambientació de la jornada està inspirada en la temàtica del joc de taula sobre drets d'infància i adolescència 'Emmudiks attack', de manera que cada xiquet i adolescent participant representarà un heroi que aniran vencent als monstres que volen atacar els drets recollits en la Llei. Per a això, hauran de realitzar i participar en els tallers i activitats que cada entitat haurà elaborat.