S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Regidoria de Joventut estén els cursos formatius per a joves als pobles de València

Els cursos del programa d’inserció laboral es desenvolupen entre gener i març

• En finalitzar el curs s'obté un certificat acreditatiu

12/01/2022

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, ha obert el termini d'inscripció del Programa Eines, amb el qual les persones joves d'entre 16 i 30 anys podran fer cursos de formació dirigits a l'adquisició d'habilitats i competències. En finalitzar cada curs, es podrà obtenir un certificat acreditatiu d'aprofitament.

 

Els cursos del Programa Eines són gratuïts i intensius i s'oferixen en horari de matí o vesprada. Es tracta d'accions formatives per adquirir competències digitals i ofimàtica, cursos d'informàtica, monitor/a de menjador i manipulació d'aliments, modelatge i impressió en 3D, reparació de smartphones, tabletes i altres dispositius, de conducció de carretons elevadors o TICS, entre altres.

Els cursos es desenvoluparan entre gener i març. Són presencials i tindran lloc a Espai Jove VLC, l'edifici de la Regidoria de Joventut, ubicat al carrer de Campoamor, 91, així com en alguns centres municipals de joventut. Com a novetat d'esta edició, els cursos també tindran lloc a Benimàmet, per donar servici a la gent jove de Pobles de l’Oest; a Borbotó, per a la de Pobles del Nord, i a Castellar-l’Oliveral, per a la de Pobles del Sud, per afavorir que les persones joves que visquen més allunyades del nucli urbà ho tinguen més fàcil per accedir als programes de la Regidoria de Joventut.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que "es tracta d’una nova edició del nou programa d’inserció laboral que vam posar en marxa l’any 2020, en paral·lel al de Digit Jove, amb l’objectiu de reforçar les opcions d’ocupabilitat dels perfils joves que més ho necessiten”. En este sentit, ha recordat que també "oferim el Servici d'Informació i Assessorament Juvenil (SIAJ) en matèria d'ocupació, on les persones joves reben una atenció personalitzada i directa", i ha animat que l'utilitzen.

Finalment, Ibáñez ha valorat "molt positivament" la demanda dels cursos d'idiomes, havent arribat a cobrir quasi completament les 460 places oferides per a anglès i valencià. Per primera vegada, estos cursos es duen a terme també als pobles de València, on també s'està registrant una “molt bona resposta”.

En finalitzar cada curs del Programa Eines es podrà obtenir un certificat acreditatiu d'aprofitament del curs emès per l'entitat formadora i/o la Regidoria de Joventut. El termini d'inscripció està obert, a través de la pàgina web www.joventut-valencia.es

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez