Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Educació organitza una xerrada formativa per a docents sobre el Trastorn per Dèficit d´Atenció i Hiperactivitat (TDAH)

L'objectiu de les ponències és oferir informació i estratègies per treballar a l'aula de manera adequada amb l'alumnat TDAH

• El 27 d'octubre se celebra a Espanya el Dia Nacional del Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH)

04/11/2021

La Regidoria d´Educació ha organitzat, en col·laboració amb l´associació TDAH + 16 i APNADAH, una xerrada formativa sobre el Trastorn per Dèficit d´Atenció i Hiperactivitat (TDAH), dirigida a mestres d´Educació Infantil i Primària. "Amb esta iniciativa pretenem dotar els docents dels coneixements adequats perquè pugan detectar millor estos casos a l'aula i sàpiguen com canalitzar-ne el seguiment des del punt de vista pedagògic", ha explicat la regidora d'Educació, Maite Ibáñez.

 

Sota el títol, “TDAH des del treball a l'aula”, la xerrada comptarà amb la participació d´Ana Miranda Casas, catedràtica de Psicologia Evolutiva i de l´Educació a la Universitat de València, i José Martínez Raga, cap de Psiquiatria de l´Hospital Universitari Doctor Peset. La trobada tindrà lloc el dilluns 8 de novembre a les 18:30 al saló d'actes de l'Edifici de Joventut, al carrer Campoamor, 91. L'objectiu és donar a conèixer millor el TDAH entre els mestres dels CEIP de la ciutat de València, oferir informació i consells per treballar a l'aula de forma adequada amb estos xiquets i xiquetes, i resoldre les inquietuds i els dubtes que es pugan presentar.

La iniciativa municipal compta amb la col·laboració de l'Associació de Pares per a Xiquets i Adolescents amb Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (APNADAH) i l'associació TDAH + 16, i està dirigida especialment a professionals de l'educació però també a les famílies. Per assistir-hi, cal inscripció a través del correu serveduca@valencia.es.

El 27 d'octubre se celebra a Espanya el Dia Nacional del Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) i l'Ajuntament es va tornar a sumar a esta iniciatuva amb l'objectiu de continuar donant visibilitat a este tipus de disfunció neurobiològica, que afecta un gran nombre de xiquets i xiquetes a tot el món. El TDAH és un trastorn d´origen neurobiològic que es caracteritza pel dèficit d´atenció, impulsivitat i/o hiperactivitat excessiva.

Finalment, la regidora ha transmès "tot el suport de la regidoria d´Educació al treball realitzat per donar visibilitat a la situació d´estes persones i donar suport a les famílies", i ha agraït la tasca de les associacions, les quals està fent “una gran tasca donant a conèixer el TDAH, afavorint-ne la difusió, formant professionals, donant suport directe a l'afectat i la seua família, informant possibles afectats i conscienciant la societat general”.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez