S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Casa del Rellotger serà una Oficina de Turisme i un Centre d'Interpretació del Sant Calze

• La Casa del Rellotger

24/09/2023

  • S'aprofita este edifici, situat en un enclavament privilegiat, per a donar servici al flux natural de turistes en el recorregut per als vianants entre la plaça de l'Ajuntament i la plaça de la Mare de Déu
  • En el Centre d'Interpretació es podrà conéixer la història i tradició del Sant Calze a través d'una exposició amb sales immersives i tecnològiques, i els pelegrins podran segellar les seues credencials

La Casa del Rellotger es convertirà en una nova Oficina de Turisme de l'Ajuntament de València i en un Centre de recepció i interpretació de visitants del Sant Calze de la Catedral que, a més, també servix per a posar en marxa la Ruta del Sant Greal.

Així ho ha anunciat hui la regidora d'Innovació, Tecnologia, Agenda Digital i Captació d'Inversions, Paula Llobet, qui ha assegurat que es va realitzar una proposta d'adequació d'este espai, situat en un enclavament privilegiat de la ciutat, per a donar servici als turistes que arriben a València.

“Hi haurà una nova Oficina de Turisme de l'Ajuntament, aprofitant el flux natural del recorregut que fan els visitants, entre la plaça de la Reina i la plaça de la Mare de Déu”, ha explicat la regidora. Esta oficina completarà l'oferta d'informació de la ciutat que ja està en funcionament en altres punts clau.

La decisió s’ha pres sobre la base d'un estudi de geolocalització de turistes encarregat per Visit València per a conéixer l'afluència en dos dels eixos més concorreguts del centre històric mitjançant una anàlisi de comportament de les persones usuàries.

A més, Llobet ha explicat que, s'inclourà també un Centre de Recepció i Interpretació de visitants del Sant Calze, on es podrà conéixer de prop, a través d'una exposició, la història i tradició d'esta relíquia, situada en la Catedral de València.

“L'exposició oferirà una exploració immersiva de la història del Sant Greal i la seua importància per a la ciutat”, ha assegurat Llobet. “Hi haurà sales amb tecnologia interactiva perquè els turistes puguen conéixer més de prop la seua riquesa patrimonial, històrica i espiritual; i fins i tot, segellarem les credencials als pelegrins”, ha afegit la regidora.

La Ruta del Sant Greal

Este projecte s'emmarca en la iniciativa del consistori per a posar en marxa “La Ruta del Sant Greal”, un recorregut interactiu que conduix els visitants a través de diversos punts d'interés en València relacionats la seua història i llegenda.

Es crearà també una aplicació (app) per a dispositius mòbils, que oferirà informació addicional, realitats augmentades i funcions interactives per tal d’enriquir l'experiència dels visitants al llarg de la Ruta del Greal.

La Casa del Rellotger

La Casa del Rellotger se suma així als recursos culturals de què disposa la ciutat per a contar la seua història i llegat. L'espai on s'emplaçava l'antiga Casa del Rellotger està en ple centre neuràlgic de València, on confluixen les principals places per als vianants: de l'Ajuntament, de la Reina, de la Llotja i de la Mare de Déu, i on se situen molts dels principals monuments de la ciutat. Així doncs, la unió d'estos punts crea la zona d'influència turística de la ciutat de València, també denominada “milla d'or turística”.

Recursos multimèdia

Paula Llobet