S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València i les capitals verdes europees pacten enfortir la lluita contra el canvi climàtic des de les ciutats

L'alcalde de València, Joan Ribó, es troba a Tallinn (Estònia), on ha mantingut una trobada amb els seus homòlegs d'altres urbs també seleccionades per la UE com a referents de les polítiques de sostenibilitat

• L'objectiu és frenar els efectes que el canvi climàtic ja està produint en el planeta

20/01/2023

València i les capitals verdes europees sumen esforços en la lluita contra el canvi climàtic. La nostra ciutat reforça els llaços de col·laboració i intercanvi amb altres ciutats europees amb les quals també compartix el repte de la lluita contra el canvi climàtic i d'aconseguir la neutralitat climàtica en 2030, des de la voluntat que siguen els municipis els qui encapçalen les accions i protagonitzen les iniciatives de sostenibilitat. Precisament, l'alcalde, Joan Ribó es troba estos dies en la capital d'Estònia, Tallinn, amb motiu de l'obertura de la Capitalitat Verda Europea, que ostenta esta ciutat en 2023, i que donarà pas a la capitalitat de València l'any que ve. Acompanyat pel vicealcalde, Sergi Campillo, el primer edil, Joan Ribó, ha mantingut diferents trobades amb els seus homòlegs de ciutats seleccionades per la Comissió Europea junt amb València a aconseguir el repte de sostenibilitat.
 

Tal com ha explicat l'alcalde este matí, “hem mantingut una trobada amb les ciutats verdes europees, ací a Tallinn, amb un objectiu: enfortir les relacions intermunicipals per a desenvolupar projectes que ajuden al fet que les ciutats encapçalen la lluita contra el canvi climàtic”. Ribó ha subratllat la importància que les polítiques de sostenibilitat i de neutralitat climàtica siguen liderades per les ciutats, que són els espais on es desenvolupen els hàbits ciutadans i on s'establixen les línies de gestió política que poden impulsar els canvis i les noves formes de relació amb l'entorn.

La finalitat última és frenar els efectes que el canvi climàtic ja està produint en el planeta; i la fórmula per a això han de ser les polítiques de sostenibilitat que impulsen les ciutats: des de les mesures de protecció i foment de la biodiversitat urbana, a les accions de reducció de la contaminació, de renaturalització dels espais i els entorns, o de la implantació d'energies renovables… entre altres aspectes.

Durant el matí, l'alcalde de València ha participat en les trobades juntament amb altres representants municipals, com Eric Piolle, alcalde de Grenoble (França); o Pekka Timonen, alcalde de Lahti (Finlàndia), les dos seleccionades també per a la Missió 2030 de neutralitat climàtica de la UE, amb 100 ciutats europees junt amb València. Així mateix, Ribó ha tingut ocasió de trobar-se amb l'alcalde de Tallinn (Estònia), Mihhail Kõlvart. A més, al llarg de la jornada, l'alcalde ha mantingut també una trobada amb l'ambaixador d'Espanya a Estònia, Guillermo Corral Van Damme.

Esta vesprada, Joan Ribó i el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana Sergi Campillo, assistiran a la sessió “Aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible a les ciutats europees”, en la qual participarà l'alcalde de Tallinn, Mihhail Kõlvart, l'alcalde de Braga, Ricardo Río, i el vicealcalde de Porto i president del Fòrum de Medi Ambient d'Eurocities, Filipe Araújo.

Recursos multimèdia

Joan Ribó