S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ribó reclama la col·laboració de les empreses de telecomunicació per a salvar la bretxa digital de les persones majors i els Pobles de València

Joan Ribó ha assistit este matí a l'obertura de la nova seu de l’empresa Vodafone a València

• Valencia aposta per ser una ciutat connectada, innovadora i sostenible

15/03/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha fet una crida este dimarts a les empreses de tecnologia i comunicació “per a aconseguir salvar la bretxa digital”, especialment en tres àmbits: bretxa d'edat, de classe social i bretxa geogràfica. “Necessitem posar en mans de la gent gran i de les persones que tenen menys recursos opcions per a poder interactuar digitalment –ha assenyalat- i estes eines són imprescindibles per a processos bàsics com l'educació i el treball”. A més, Ribó ha fet referència també la situació dels Pobles de València, “que són entorns allunyats del centre urbà, i en els quals es fa complicada una connexió ràpida i sostenible a les xarxes de fibra i 5G”.

 

L'alcalde de València ha assistit este dimarts a l'acte d'obertura de la nova seu a València de l'empresa Vodafone, acompanyat per la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, i altres membres de la corporació. Durant la inauguració de les noves dependències de l’empresa de telecomunicacions, Joan Ribó ha fet una crida a Vodafone i a la resta d'empreses del sector “per a col·laborar amb l'Ajuntament per a salvar estes bretxes digitals i aconseguir una igualtat d'oportunitats de la nostra ciutadania”.

Així mateix, l'alcalde s'ha referit a la candidatura de la ciutat a la missió de la Comissió Europea que ha de triar les 100 ciutats pilot per a ser climàticament neutres i intel·ligents en 2030, i ha demandat també el suport del sector. “La nostra ciutat, dins de Pla Estratègic València 2030, aposta per ser una ciutat connectada, innovadora i sostenible, i des del consistori hem fet una aposta clara per la candidatura a ciutat climàticament neutra”, ha explicat l'alcalde, qui ha subratllat que “per a complir amb esta ambiciosa missió necessitarem comptar amb la col·laboració dels nostres socis en la prestació de servicis municipals, sobretot en allò relacionat amb la tecnologia i la sostenibilitat”.

És el cas de l'empresa Vodafone, que ha estrenat nova seu a la ciutat, en l'avinguda de les Corts Valencianes, i que és soci de l'Ajuntament de València en els servicis de telecomunicacions fixes i mòbils. L'alcalde ha explicat que, dins de la plataforma de ciutat intel·ligent València VLCI, és necessari desenvolupar un sistema de sensors i indicadors que hauran d'estar connectats de manera eficient i ràpida. “Comptem amb Vodafone i amb la resta de les empreses de telecomunicacions per a desenvolupar este sistema de la internet de les coses i de la xarxa de 5G a la nostra ciutat. Entre totes i tots puguem aconseguir una ciutat referent quant a la sostenibilitat i la innovació”, ha afirmat.

A més de diversos membres de la Corporació Municipal, l'acte ha comptat amb la presència de la consellera d'Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el conseller delegat de Vodafone, Colman Deegan; i la presidenta de la Fundació Vodafone, Remedios Orrantia.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó