S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull la primera fira de ciclisme urbà d’Espanya per promoure l'ús de la bicicleta com a forma de mobilitat sostenible

L’alcalde visita Bicifest 2022 i Ciclosferia, i destaca la “seguretat i qualitat” de la xarxa ciclista de València

• La Marina acull activitats vinculades a la bicicleta

13/05/2022

El Cobert número 2 de la Marina acull, des de hui i fins al diumenge vinent, concerts, espectacles i altres activitats culturals i esportives vinculades a la bicicleta. L’objectiu d’este festival urbà, la tercera edició de Bicifest, és promocionar este vehicle com a mitjà sostenible de mobilitat. Enguany, esta convocatòria, “que converteix València en capital, com a mínim espanyola, de la bicicleta” inclou la primera fira del ciclisme urbà d'Espanya. Ciclosferia està dirigida a professionals i al públic en general que podrà conéixer i provar diferents models i accessoris d’este mitjà de transport sostenible així com participar en iniciatives solidàries com la impulsada per una associació que recull bicicletes usades per a recuperar i donar a persones sense recursos.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha visitat hui este espai que la ciutat recupera després de dos anys suspés a causa de la pandèmia. El màxim responsable municipal ha ressaltat que “València és, segons l’associació d’usuaris i usuàries d’este vehicle, la ciutat que compta amb un dels millors carrils bici de tota Espanya per la seua seguretat i confortabilitat”. “I açò és palesa en eixir al carrer i veure fets com que els pares i mares porten els seus fills i filles a escola en bici”, ha afegit Ribó, que s’ha mostrat “satisfet del treball desenvolupat per a la recuperació de l'espai públic i per a l’impuls d’infraestructures ciclistes i de la bicicleta com a mitjà de transport saludable”. En este sentit, ha parlat de “la xarxa segura, interconnectada, bidireccional i segregada de la calçada, que ha crescut en un 40%, i que ja ofereix quasi 170 quilòmetres de carrils bici, la majoria d'ells de gran qualitat en una xarxa capil·lar per tota la ciutat, que en breu s’ampliarà amb, per exemple, la connexió del carrer Jesús al circuit”.

“Tenim sort amb el clima i l’orografia de la ciutat, i a més ens ho hem treballat. La mobilitat en València cada vegada és més sostenible, amb indicadors com la baixada de l’ús del cotxe, que baixarà més si aconseguim una mobilitat metropolitana que s'adeqüe a la situació”, ha subratllat l’alcalde “orgullós perquè la ciutat és un exemple de mobilitat sostenible i segura”

“En este marc –ha ressaltat- recuperem la celebració de Bicifest, que engloba tallers, proves, jocs i esdeveniments i, com a novetat, la primera fira del ciclisme urbà de tota Espanya, plantejada com una convocatòria, inclusiva i molt participada, per a totes les persones”. A més este festival dona participació a diferents associacions i entitats locals com Soterranya, de Torrent, que facilita mitjà de transport sostenible a persones que ho necessiten i així fomenta la reutilització i evita milers de quilos de residus, i a més, promou una forma de mobilitat personal sostenible. I fins i tot comptarà amb els anomenats foodtrucks (camions restaurants) perquè la ciutadania complete la jornada festiva enfront del mar.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha animat els veïns i veïnes que tinguen a casa bicicletes en desús, o que tinguen intenció d'adquirir una nova, “que no tiren la seua vella, i que la porten a la Bicifest de forma solidària”, ha destacat que “ha arribat el moment de reivindicar la cultura de la bicicleta i celebrar el fruit del treball intens que l’equip de govern a dut a terme per a això des de l'any 2015”.

Programació de Bicifest

La festa de Bicifest, d’accés universal i gratuït, comença hui de vesprada amb activitats per a públic familiar com circuits d’habilitats i educació viària per a xiquets i xiquetes. Esta nit continuarà amb un concert de Karaoke Rock Band, un espectacle participatiu en què el públic pot pujar a l’escenari per a cantar. Dissabte 16 prosseguiran les propostes d’oci vinculades a la bicicleta com un concurs de plegat d’este vehicle. També se celebraran “Concerts a roda de mar” de la mà de Joe Pask (18.30 hores), Tesa (20,15 hores) i la banda Huracan Romántica (22.00 hores).

Diumenge, 15 de maig, a les 10.30 hores començarà una gran marxa ciclista que arrancarà a les 10.30 hores des de la plaça de l'Ajuntament i fins a la Marina de València, on se sortejaran premis entre tots els i les participants. Els concerts d’este dia seran a càrrec de Women Play Beatles (12.00 hores).

Ciclosferia, la primera fira del ciclisme urbà

Pel que fa a la primera fira del ciclisme urbà de tota Espanya, el seu coordinador, Rafa Vidiella, ha destacat que tradicionalment “es pensa en la bicicleta com una eina per a fer esport, com un element de competició o d'oci; però és molt més, és una eina per a canviar vides i, per tant, per a canviar ciutats”. Comença hui per a professionals del sector, mentre que dissabte i diumenge estarà oberta a tot el públic.

Vidiella ha fet una crida a la ciutadania a fer ús de la bicicleta de manera quotidiana: “no sols el dissabte per a fer esport, sinó també per a eixir al carrer, de dilluns a diumenge, per a anar a treballar, per a comprar el pa, i per a no col·lapsar els carrers i no omplir la ciutat de trànsit i de soroll”. “Ciclosferia permetrà conéixer les últimes novetats en bicicletes, les bicis més adequades per a la gent major o per als joves, les bicis elèctriques, les plegables, o les específiques per als comerços i xicotets negocis, entre d’altres”, ha ressaltat.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó