S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament obri la convocatòria d’ajudes per a la creació i consolidació de comerços

A partir de divendres, i durant vint dies naturals, es poden sol·licitar les subvencions, que arriben a vora 1’6 milions d’euros

• Les ajudes serviran per a la implantació de nous comerços o per a la consolidació dels ja existents

16/02/2023

La Regidoria de Comerç obri divendres el termini per sol·licitar les ajudes per a la creació i consolidació de comerços a la ciutat de València 2023. El Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV) publica les bases de la convocatòria i obri un termini de vint dies naturals per a la presentació d’instàncies. Les ajudes arriben a 1.597.000 euros. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha animat “totes les persones responsables i propietàries de comerços de la ciutat, així com els qui vulguen iniciar una nova activitat comercial, a apuntar-se a estes ajudes per a poder beneficiar-se d'esta convocatòria”.
 

Galiana, qui ha recordat que es tracta d’una iniciativa nova de suport als comerços que no existia anteriorment, ha explicat que l’objectiu és “ajudar a afrontar despeses corrents derivades de l'exercici i desenvolupament de l'activitat comercial i, alhora, millorar el mapa comercial de la ciutat”.

Les ajudes van dirigides tant a persones físiques com jurídiques, societats limitades, cooperatives, societats civils, comunitats de béns i altres entitats sense personalitat jurídica que estiguen legalment constituïdes i que realitzen la seua activitat en establiments comercials oberts al públic ubicats a la ciutat de València ja siguen persones autònomes, xicotetes empreses o microempreses. Tal com assenyala la convocatòria, es considera xicoteta empresa la que ocupa menys de 50 persones i té un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supere els 10 milions d'euros, mentre que microempresa és la que ocupa menys de 10 persones i té un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supere els 2 milions d'euros.

Les ajudes municipals van destinades a la implantació de nous comerços o a la consolidació dels ja existents. En este sentit, seran subvencionables despeses com el lloguer del local comercial, la implantació de sistemes de qualitat, la realització de cursos de formació per al personal, la implantació del comerç electrònic, les auditories energètiques, el màrqueting empresarial i els estudis de mercat, la millora de la identitat corporativa, la promoció comercial, la publicitat en els mitjans de comunicació o els contractes de subministrament d’energia, entre d’altres. Es podrà subvencionar el 100% de les despeses justificades fins a un màxim de 3.000 euros per sol·licitant i establiment.

Les sol·licituds poden presentar-se de forma presencial als diferents registres municipals o de manera telemàtica per mitjà de la seu electrònica municipal. Podeu consultar les bases de la convocatòria i descarregar-ne els formularis en la pàgina web municipal https://bit.ly/3XuvX4g