S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament paga cinc mesos de lloguer a 1.266 veïns de València amb una inversió de 2,4 milions d’euros

La nova convocatòria d’estes ajudes municipals contemplarà, a més del lloguer de vivendes, el d’habitacions dins d’un pis

• Les ajudes arriben fins a un màxim 600 euros al mes

04/01/2023

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Vivenda, ha adjudicat les ajudes de lloguer que subvencionaran a 1.266 veïns i veïnes de la ciutat cinc mesos del seu arrendament. Per a esta comesa, el consistori ha invertit 2,4 milions d’euros, una partida que, segons la regidora de Vivenda, Isabel Lozano, “és la més alta de la història” i “ha anant incrementant-se des de 2016, any en que l’import hi va ser d’1,6 milions d’euros”.
 

Isabel Lozano ha manifestat que “este augment reflectix la preocupació del govern de Joan Ribó per poder donar resposta a les persones sol·licitants que necessiten d’estes ajudes”. L’edil ha subratllat que també s’ha incrementat des de 2016 la renda màxima contemplada com a susceptible de rebre ajudes, des dels 450 euros mensuals als 600 euros al mes que es contemplen actualment, “per anar adaptant la convocatòria a la realitat del mercat del lloguer de vivendes”.

La responsable municipal ha anunciat que per a la pròxima convocatòria d’estes ajudes l’Ajuntament contemplarà que puguen accedir a elles les persones que lloguen una habitació dins d’un pis, ja que és una modalitat de lloguer que també utilitza molta gent.

D’altra banda, la regidora Isabel Lozano ha insistit en “la necessitat d’aplicar una moratòria” d’apartaments turístics en règim d’explotació hotelera en edificis sencers (d’ús exclusiu) en 37 barris de la ciutat de València amb l’objectiu de “paralitzar moviments especulatius de fons voltor i grans corporacions que per a desenvolupar la seua activitat expulsen el veïnat dels barris de la ciutat”.