S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Joan Ribó subratlla la importància que les xiquetes tinguen exemples de dones en l'àmbit empresarial “per construir un futur més lliure”

L'alcalde de València ha participat este dimarts en la celebració del 20 aniversari de l'Associació d'Empresàries i Professionals de València

• "L'Ajuntament de València és un aliat per a construir un futur més igualitari"

29/11/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este dimarts en l'acte de celebració del 20 aniversari de l'EVAP (Associació d'Empresàries i Professionals de València), que se celebra en el Palau de Congressos de València. Allí ha subratllat la importància d'entitats com esta, que “contribuixen d'una manera ferma a la igualtat entre homes i dones”. Ribó ha defensat la importància dels exemples de “dones referents en un món masculinitzat, que permeten les xiquetes tindre exemples de dones que triomfen en el món empresarial”. Ta com ha afirmat Joan Ribó, “són fites fonamentals per a construir un futur més lliure”.
 

En companyia de la regidora d’Igualtat, Lucia Beamud, l'alcalde ha felicitat l'associació, en nom de tota la ciutat, “per estos 20 anys de fer camí per a visibilitzar el paper de les dones en el món empresarial i econòmic valencià, per haver aconseguit sumar a professionals de tots els sectors del món econòmic valencià, i per haver consolidat uns premis que des de 2004 reconeixen l'aportació de les dones a la societat i per a contribuir a trencar estereotips”.

De fet, ha defensat Joan Ribó, “l'economia no pot ser ni eficient ni real si no compta amb la visió del 50% de la població, i no pot donar solucions a problemes que no contempla”. “Per això –ha afegit- és tan important treballar per a trencar tots els sostres de cristall que encara queden”.

En este sentit, l'alcalde ha recordat que els recents Premis Jaume I, que reconeixen la tasca de valencians i valencianes en el món de la ciència, la innovació i l'economia, únicament ha sigut atorgat a una dona en la modalitat d'Economia, en les 34 edicions de trajectòria, en dos ocasions: en 2017 i enguany, 2022. “És una dada objectiva que evidencia com d’important és reivindicar el treball i l'aportació de les dones al món de l'empresa i l'economia i com de necessari és que hi haja entitats com l’associació EVAP per a avançar cap a una societat d'igualtat plena”. “El que està en joc és molt important –ha conclòs l'alcalde- és crear models per a les dones de demà, facilitar-los eines que les empoderen i que contribuïsquen a acabar amb totes les violències que hui suporten: la institucional, la política, la física, la psicològica o l'econòmica”.

La importància del suport institucional

Per la seua banda, la presidenta de l'EVAP, Eva Blasco, ha agraït el suport de l'alcalde i del govern municipal, “que és molt important per a nosaltres, perquè és la mostra de com tenim l’ajuda dels nostres governants per a aconseguir eixa igualtat real i efectiva, absolutament necessària, i amb la qual guanyarem tots i totes”, ha afirmat. Blasco ha subratllat la importància de “estos 20 anys de lluita per situar les dones en l'àmbit de l'empresa i de l'associacionisme empresarial”, i ha afirmat que “hem avançat molt, però és moltíssim el que ens queda per avançar”.

La sessió commemorativa continuarà durant tota la jornada, amb la presència de membres de l'equip de govern municipal que prendran part en les diferents sessions del congrés: la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez; la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía; la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario; el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano; i el regidor d'Hisenda i de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán.

L'alcalde, Joan Ribó, ha conclòs la seua intervenció, assegurant que “l'Ajuntament de València és un aliat per a construir un futur més igualitari, on totes les persones tinguem els mateixos drets i les mateixes oportunitats”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó