Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Palau de la Música rep reconeixement per impulsar el concert homenatge a Toni Belenguer en el festival de jazz

• Un moment del tribut al trombonista valencià Toni Belenguer

18/07/2022

Amb un emotiu tribut al trombonista valencià Toni Belenguer han conclòs les actuacions del 25 Festival de Jazz en el Teatre Principal. Belenguer, un dels músics de jazz més reconeguts a nivell internacional, va morir prematurament en 2020, als 45 anys. En el transcurs de l'acte, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha recollit un reconeixement per a l'auditori valencià i per al Festival de Jazz de València per part del col·lectiu Sedajazz, per haver impulsat este tribut a Belenguer.

 

Tello ha agraït este reconeixement i ha recordat que este homenatge “ja volíem programar-ho el 2021, però no va ser possible per la pandèmia, i ara hem pogut fer-ho realitat”. En este sentit, Tello, ha expressat que “el nostre Festival no podia deixar d’impulsar este homenatge a un dels jazzmen valencians més volguts, i que tantes vegades va participar en el nostre Festival, ja que sempre estava present en qualsevol projecte valencià”.

Este record també el van fer extensible a altres músics de jazz desapareguts com Agustin Ferrer, Juanito Garcia, Celia Mur, Narso Domingo, Jose Castillo, Josemi Alfonso, David Garcia, Vicente Moro, Salvador Faus o Salva San Ambrosio. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que “hem de reivindicar la qualitat i el potencial dels nostres músics de jazz, i tant el gran Toni Belenguer com totes i tots aquells que ens han deixat, han contribuït decisivament al fet que el jazz valencià siga un referent en el panorama nacional, i havíem de reconéixer-lo amb este concert”.

En el concert van participar seixanta músics procedents de tota la geografia espanyola, companys i amics de Belenguer, amb els qui va compartir escenari en innombrables concerts i projectes musicals. Entre els músics que van actuar figuren noms de la talla de Perico Sambeat, Rita Payés, Joan Chamorro, Bertrand Kientz, Prototype, Pep Zargozà-Eva Romero, Voro Garcia, Paco Soler, Latino Blanco, Kontxi Lorente, Vicente Espí, Santi Navalón, Cristina Delgado, Sedajazz Big Band… Tots ells agrupats en formats instrumentals diferents: big band, ensembles, sextets, quartets…

El 25 Festival de Jazz de València continua amb els concerts gratuïts i a l’aire lliure del cicle “Jazz als barris i Pobles de València”, que van començar este cap de setmana, amb gran assistència de públic, protagonitzats per Ki Big Band a la plaça de Patraix i Lirica Big Band a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret. Les pròximes cites, totes a les 20.00 hores, seran Jeff Jerolamon Jazz Experience a la plaça de l’Església de Campanar el 23; Screaming Pillows a Massarojos el 24 juliol; Arantxa Domínguez i Ricardo Belda al Perellonet el 30 i tancarà el 31 de juliol, Pi McCarthy Quintet al Parc Central (accés pel carrer Filipines).