S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La pirotècnica Hermanos Caballer dispara 177 quilos de pólvora amb un “apoteòsic final”

• Mascletà dia 15

15/03/2023

Hui l'encarregada de la mascletà ha sigut la pirotècnia Germans Caballer, de la població castellonenca d'Almenara, que porta més de 20 anys disparant en la plaça de l'Ajuntament i l'any passat va tindre l'honor de disparar el dia de Sant Josep. Han cremat 177 quilos de pólvora, a través de 1280 ordres de disparada. Una mascletà de fabricació 100% pròpia, amb material fabricat per a l'ocasió ”que ha començat amb traca i colps en tots dos costats de la plaça, amb efectes com a xiulets, llampecs, serpentines, roncadores. A continuació un cos amb cinc retencions, tres fases de terratrémol i un final en el qual hem mostrat, en 20 segons, tot el que hem vist durant la mascletà, és a dir, tots els efectes en apoteosis”, ha afirmat José Caballer, pirotècnic de Germans Caballer.
 

Convidats al balcó

Hui han presenciat la mascletà des del balcó municipal representants dels centres valencians en l'exterior (CEVEX) localitzats a Washington D. C., Florida, l'Argentina, Xile, París, Bèlgica, Montpeller, Cantàbria, La Rioja, Sevilla, Navarra, Saragossa, el municipi mallorquí de Calvià i la localitat barcelonina de Gavà. Els integrants dels CEVEX s'han dirigit al balcó després de la recepció oferida en el Saló de Cristall, en la qual han participat l'alcalde, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez.

Durant l'acte, Ribó ha donat la benvinguda als responsables de les diferents comissions falleres, i ha destacat “l'impacte de les falles a nivell internacional com a patrimoni de la humanitat”, un patrimoni, ha subratllat Ribó “que des de fa anys compartim amb la resta del món gràcies, entre altres coses, a l'activitat dels valencians i valencianes que viuen fora de valència”

Així mateix, han gaudit l'espectacle pirotècnic des del mirador de la casa consistorial la subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez; la presidenta del Consell Valenciá de Cultura, Dolors Pedrós; la comunicadora i influencer Alexa Beauty; i les comissions de les falles Arts i oficis-Actor Vivons-Romeu de Corbera, Baró de Patraix-Cuenca, Cristobal Sorní-M.Martí, Rubén Vela- Doctor Waksman, Espartero-Maestro Plasència i Ausias March- Avenida Na Robella.

El balcó principal de la casa consistorial ha comptat amb la presència de la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez; la subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez; la presidenta del Consell Valenciá de Cultura, Dolors Pedrós; i les comissions de les falles Arts i oficis-Actor Vivons-Romeu de Corbera, Baró de Patraix-Cuenca, Cristobal Sorní-M.Martí, Rubén Vela- Doctor Waksman, Espartero-Maestro Plasència i Ausias March- Avenida Na Robella.

Demà li toca el torn a la pirotècnia Turís. Promet ser ràpida però potent, amb inici clàssic amb noves seqüències digitals. Un cos amb cinc retencions i bombardeig digital amb una “sorpresa marca de la casa”. El final serà tradicional, amb colp sec hermètic.

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13.58 hores. D'altra banda, amb motiu dels actes de les Falles, l'edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr