Celebrem la segona jornada veïnal al parc

#seguiment

El dissabte 11 de desembre va tindre lloc la segona Jornada veïnal al parc de Malilla, que va reunir a més d’una vintena de veïns i veïnes del barri de Malilla en l’Alqueria de los Peris.

Vam comptar amb la participació d’entitats presents al barri com l’Associació de Veïns de Malilla, el sindicat de barri Construint Malilla, la gestora dels horts urbans Geshuma, el portal web Malilla Digital, la Societat Musical del barri de Malilla, l’AMPGYL (associació de famílies contra la intolerància per gènere) i personal del Centre de Salut. A més, se sumaren veïns i veïnes del barri que formen part d’altres col·lectius o que participaren a títol individual.

Aquesta trobada veïnal va servir per a compartir els resultats del procés d’autodiagnosi que s’ha realitzat durant els passats mesos des d’”Hola Malilla!”, mitjançant entrevistes, passejades amb la ciutadania, la primera jornada veïnal i altres espais d’escolta.

Després es va escollir, entre el veïnat assistent, quins són els temes clau sobre els quals centrarà la seua atenció l’Estratègia Participada de barri. Un dels objectius de la jornada fou definir uns Grups de treball que agrupen persones interessades a detallar propostes i accions durant els pròxims mesos. Estos Grups de treball es centren cadascun en un tema, prioritzat anteriorment com a important.

  • El primer grup treballarà definint accions i objectius per aconseguir un lloc de trobada veïnal de gestió comunitària. Esta és una de les principals reivindicacions dels col·lectius actius al barri, que manifesten la falta d’espais per a trobar-se, treballar i fer activitats pròpies.
  • El segon grup se centrarà en el repte que suposa la transició energètica i ecològica per al barri de Malilla. Definirà propostes que permeten un futur més verd i saludable pel barri. Inclou aspectes com l’alimentació saludable i sostenible, la mobilitat sostenible i la possibilitat de generar una comunitat energètica al barri.
  • El tercer grup té l’objectiu de definir accions cap a un barri amb alternatives culturals i de formació amb caràcter obert i accessible. Una de les principals preocupacions és la falta d’activitats culturals al barri i la necessitat de prendre part activa per treballar la cultura de forma compartida i comunitària. A més, se suma la voluntat d’incloure a la població més jove a través d’alternatives d’oci saludable.

Per últim, també es prioritzen com a temes importants la promoció de la Salut comunitària a Malilla a través del Consell de Salut i el treball per un Habitatge assequible i digne. Aquests dos àmbits ja es treballen, amb llarg recorregut, per l’AAVV de Malilla i el sindicat de barri Construint Malilla, respectivament.

La trobada va donar pas a definir una mirada general que ha de tenir en compte tot el procés: ser capaç d’incorporar una mirada inclusiva i generar espais d’encontre segurs, inclusius i respectuosos amb les persones participants.

L’activitat ha estat organitzada pel projecte “Hola Malilla! Estratègia participada de barri”. Esta trobada va comptar amb la col·laboració de “Malilla, barris oberts i sostenibles” impulsat per l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP).

El pròxim pas és programar reunions amb els Grups de treball per definir accions i objectius específics de cada tema al barri de Malilla. Si t’interessa formar part d’algun grup de treball o rebre més informació de l’Estratègia, ens pots escriure a: estrategiamalilla@valencia.es

Pots informar-te al web d’estes i altres activitats que realitzarem pròximament per seguir nodrint l’Estratègia participada de Malilla.