S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El festival Festín València inunda d'art i gastronomia llocs emblemàtics de la ciutat

• Una edició anterior de Festín València.

08/05/2025

  • La fundació municipal Visit València convida el públic a gaudir amb els cinc sentits de díhuit propostes a València, Gandia i Riba-roja de Túria
  • L'esdeveniment unix el concepte de València com a rebost del Mediterrani amb el patrimoni artístic de la mà de grans xefs i mestres xocolaters

La quinta edició de Festín, el Festival d'Art & Gastronomia de València obri les seues portes este divendres, 9 de maig. Durant 10 dies, este esdeveniment presenta un total de 18 ofertes gastronòmiques i culturals, que fusionaran diferents espais artístics amb degustacions úniques. Es tracta d'un festival organitzat per l'Ajuntament de València a través de la fundació municipal Visit València i en el qual col·labora la Generalitat. Algunes de les experiències ja han penjat el cartell de complet, però encara queden places en moltes d'elles, que es poden reservar en la pàgina web www.festinvalencia.com.

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) marca l'inici amb l'experiència ‘Gastronomia Líquida’, una simbiosi de l'art de Simone Fattal i la cuina de la xef del restaurant Xanglot, Sandra Jorge. A més, el dissabte comença en Caixaforum ‘Visita Veneradas y Temidas de la mano de Bernd Knöller y Bodegas Urbanas’, una degustació de vermuts ecològics i un aperitiu exclusiu en el context d'una exposició sobre el poder femení. Així mateix, l'IVAM acollirà la segona sessió de l'experiència ‘Gastronomia Liquida’ de Simone Fattale i Sandra Jorge.

El diumenge 11 de maig, Festín té programades quatre propostes gastro-culturals diferents. La Casa Museu Benlliure, un espai cultural de l'Ajuntament, acollirà ‘Les dos cares del sabor’, un passeig per la vida burgesa del segle XIX a València que culminarà amb la degustació de dos plats emblemàtics d'eixa època, reinterpretats per Roger Julián, xef de Simposio. A més, el Celler Proava, unirà l'art de Ludmila Ríos Guillén, la cuina del xef Lluís Peñafort i els vins triats per l'enòloga Rosa Vázquez en l'experiència ‘Hierogamia: Umbral iniciático’. I per a culminar este primer cap de setmana, Caixaforum i l'IVAM tancaran amb les seues experiències artístic-gastronòmiques.

El divendres 15 tindrà lloc ‘Dulce acogida’ en Set Espai d’Art, Rosa Santos i Jorge López, en el qual Paco Llopis i Juana Rojas d'UtopiK, crearan xocolates inspirats en tres exposicions contemporànies, per a un passeig artístic i llépol. I el 19, el Centre Cultural del Carmen prendrà com a marc de referència l'exposició ‘El Bosque’ d'Hugo Martínez Tormo. Des d'allí proposa un recorregut sensorial pel paisatge rural valencià i una taula redona amb la sostenibilitat del medi rural com a fil conductor per a acabar amb una degustació dels vins de Javi Revert i la proposada culinària de Chabe Soler. Estes i altres experiències estan ja disponibles en la web del certamen.

Un Festín que depassa fronteres

La Fundació Visit València ha programat un viatge de mitjans i ‘influencers’ del panorama nacional especialitzats en gastronomia, cultura i viatges. La regidora de Turisme, Innovació i Inversions, Paula Llobet, ha explicat que este festival, impulsat per la Fundació busca donar visibilitat al nostre art i la nostra gastronomia entre els ciutadans i visitants. “Festín no sols mostra el millor de la nostra cuina i els nostres espais culturals, sinó que també és una finestra oberta al món. Amb esta acció volem reforçar el posicionament de València com una destinació on la creativitat, la tradició i l'avantguarda conviuen en harmonia. Volem que els qui ens visiten descobrisquen el nostre rebost mediterrani i el bon fer dels nostres cuiners, però també la nostra ànima com a ciutat de música, art i experiències úniques”, ha declarat Llobet.

Tota la programació, juntament amb la possibilitat de realitzar reserves, està accessible en la pàgina web oficial del certamen: www.festinvalencia.com. Es tracta d'una oportunitat per a submergir-se en una trobada única entre art i gastronomia que s'estén per tota la ciutat de València fins al pròxim 18 de maig. En concret en les següents seus: Centre d'Art Hortensia Herrero, Museu de Belles Arts de València, IVAM, Ves-los e Vents, Caixaforum, Centre Cultural del Carmen, Bombas Gens Centro de Artes Digitales, Museu de la Seda, Galeria Ana Serratosa, Les Naus, Celler de Proava s. XIII, Sala Russafa, Casa Museu Benlliure, Galeria Shiras, Set Espai d’Art-Galeria Rosa Sants i Galeria Jorge López. I un any més, se sumen les localitats de Gandia amb el Palau Ducal dels Borja i Riba-roja de Túria amb Rebó Restaurant.