Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

VII Certamen Iaio Iaia - València

Vés enrere VII Certamen Iaio Iaia

Volver

Lliurament dels diplomes commemoratius del VII certamen “Iaio/a tinc alguna cosa a explicar-te”

• L'esdeveniment té lloc en el marc de la 40a Setmana de la Persones Majors

10/11/2023

  • En esta edició, han participat set centres educatius: col·legi Sant Pere Pascual, col·legi Esclaves De María, CM. Benimaclet, CEIP Miguel Hernández, CEIP Jesús, CEIP Salvador Tuset, CEIP Luis Vives; quatre més que l'any anterior
  • L'esdeveniment té lloc en el marc de la 40a Setmana de la Persones Majors

El Saló de Cristall de la Casa Consistorial ha acollit aquest matí el lliurament dels diplomes commemoratius del VII certamen “Iaio/a tinc alguna cosa a explicar-te”, que organitza l'Ajuntament de València. En esta edició, han participat set centres educatius: col·legi Sant Pere Pascual, col·legi Esclaves De María, CM. Benimaclet, CEIP Miguel Hernández, CEIP Jesús, CEIP Salvador Tuset, CEIP Luis Vives. Quatre més que l'any anterior. Este esdeveniment té lloc en el marc de la 40a Setmana de les Persones Majors.

Es tracta d'un certamen de dibuix i de relat curt, dirigit a alumnat d'infantil, alumnat de 1r, 2n de primària i d'Educació Especial, pel que fa al dibuix, i a alumnat de 3r, 4t, 5é, 6é de primària i d'Educació Especial, pel que fa al relat curt.

A l'acte ha acudit el regidor de Majors, José Gosálbez, qui ha repartit els reconeixements al costat de la Defensora de les Persones Majors, Asunción Pérez Calot. En la seua intervenció Gosálbez ha destacat que “el certamen vol remarcar la importància que tenen els iaios i les iaies per als seus nets/as en diferents etapes, oferint la possibilitat d'expressar com els perceben en relació amb les seues emocions i sentiments, de manera original amb creativitat i imaginació, mitjançant la comunicació artística com és el dibuix i l'escriptura. D'esta manera, les persones majors, que són les protagonistes del concurs i al seu torn receptores d'este sentir, són conscients del significat i valor que tenen per als seus nets i netes”.

També han estat presents les persones que dirigeixen este projecte en alguns dels centres participants, com Julia Cerver Dasí del col·legi municipal Benimaclet, Rosa Carbonell Górriz del col·legi Esclaves de María i Pablo Martos Mínguez del col·legi Sant Pere Pascual. Els qui en les seues respectives intervencions han oferit el seu agraïment i han destacat el paper fonamental de les iaies i iaios en la nostra societat. Per part seua, com a públic estaven les famílies de l'alumnat.

Després dels discursos, les i els dotze menors reconeguts en el certamen de relats han procedit a llegir-los en el següent ordre: Nacho Castellano Sánchez (3r de primària del col·legi Esclaves de María); Sofía Costa (4t de primària del col·legi Esclaves de María); Oscar Giner Huerta (4t de primària del col·legi Esclaves de María); María Cano Roig (5é de primària del col·legi Esclaves de María); Eric Prats Torija (5é de primària del col·legi Esclaves de María); Cruz Bellvis Ruiz (6é de primària del col·legi Esclaves de María); Rocío Sánchez Espinosa (4t de primària del col·legi Sant Pere Pascual); Ariadna Cervera Cava (4t de primària del col·legi Sant Pere Pascual); Carla García García (6é de primària del col·legi Sant Pere Pascual); Adriana Alegre Duart (6é de primària del col·legi Sant Pere Pascual); Marta dels Dolores Coloma (6é de primària del col·legi Sant Pere Pascual) i Jorge Cervera Cava (6é de primària del col·legi Sant Pere Pascual).

Així mateix, en tots dos costats de la mateixa sala s'ha mostrat l'exposició dels dibuixos destacats, que posteriorment serà portada als col·legis perquè puguen veure'ls les famílies i la resta de l'alumnat.

L'Ajuntament forma part de la Xarxa de Ciutats Amigables amb les Persones Majors, incorporant aquesta perspectiva en la planificació municipal de manera transversal des de l'any 2016. I, a més, està associat a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que conjuminen esforços en el seu compromís per transformar i construir les ciutats des d'una perspectiva educadora, inclusiva i justa. És en aquest marc en el qual es planteja la creació del certamen.

Gosálbez ha explicat que s'han recollit un total de 625 treballs entre dibuixos i relats curts. “Els dibuixos expressen amb claredat la complicitat, la unió, l'afecte i l'admiració que els xiquets i xiquetes més xicotets senten pels seus iaios/as. Els relats, per part seua, estan plens d'alegria i bons sentiments. En algun d'ells es percep l'enyorança per la pèrdua d'algun iaio/a, als quals recorden amb immens afecte i diuen que estaran amb ells/es en el seu cor per sempre”, ha expressat.

Des de la Regidoria de Majors es valora que el certamen compleix amb tots els objectius programats, i fins i tot supera emocionalment tot el que es preveu, vista l'acceptació del mateix s'espera la seua continuïtat.

Recursos multimedia

José Gosálbez