Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Traspaso de competencias de gobierno - València

Vés enrere Traspaso de competencias de gobierno

Volver

L'Ajuntament prepara el traspàs de competències dins la normalitat institucional

L'alcalde en funcions, Joan Ribó, s'ha reunit este matí amb la cap de la llista electoral del PP i futura alcaldessa, María José Catalá. Dissabte que ve es constituirà la nova corporació municipal

• Dissabte que ve es constituirà la nova corporació municipal

12/06/2023

L'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, s'ha reunit este matí amb la cap de la llista electoral del PP en les passades eleccions municipals i pròxima alcaldessa, María amb la portaveu i regidora del grup municipal Popular en funcions, i cap de la llista electoral del PP en les passades eleccions municipals, María José Catalá, per a treballar en el traspàs de competències de govern després dels resultats electorals del passat 28 de maig. Dissabte que ve, dia 17 de juny, es constituirà la nova corporació eixida de les urnes, i tant Ribó com Catalá han destacat “l’absoluta normalitat institucional” en este procés de canvi de govern, i la importància que així siga “per a bé de tots els valencians i valencianes”, tal com ha destacat l'actual alcalde en funcions.
 

Ribó ha defensat “la importància de facilitar el canvi de govern, en el marc d'un procés democràtic”, com són els resultats electorals; i ha explicat que “en este procés, els valencians i les valencianes han dit allò que volien, i nosaltres, democràticament, ho acceptem; i per a això treballem”.

L'alcalde en funcions ha anunciat que ja ha ordenat a tots els regidors del seu grup polític municipal perquè treballen en la concreció del traspàs de competències “i per a facilitar tota la transmissió de dades i de tots els elements importants per a fer els canvis de jurisdiccions i de competències”. En este context, Joan Ribó ha oferit “a la que serà la nova alcaldessa tota la informació sobre aspectes destacats, com la Marina de València o la Capitalitat Verda Europea, que la ciutat assumirà en 2024, entre altres assumptes principals”. De fet, Joan Ribó ha lamentat “amb nostàlgia, que en 2015 no es produïra un traspàs similar, atés que és molt positiu, quan una persona arriba a la direcció d'una ciutat tan important com València, conéixer totes les dades i tots els paràmetres de l'anterior govern”.

Per la seua banda, la portaveu del PP i cap de la llista més votada, María José Catalá, ha subratllat també els avantatges de treballar de manera conjunta sobre el traspàs de competències “i fixar les línies bàsiques dels projectes importants que té València en marxa”, i ha explicat que durant la trobada ha sol·licitat a Joan Ribó un informe sobre les principals qüestions de la gestió actual “per a poder començar a treballar amb el meu equip”.

“Ha sigut una reunió molt amable”, ha conclòs María José Catalá, qui ha destacat la necessitat d’“una normalitat institucional, que és bona per als ciutadans i per a l'Ajuntament”, i ha agraït “el tarannà de l'alcalde”. La que serà a partir del dissabte pròxima alcaldessa de València ha assegurat que en prendre possessió del càrrec dissabte que ve, prepararà “immediatament un decret de delegació de competències”, i a partir d'ací, ha afegit, “començarem a treballar amb acords puntuals”.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan RIbó
María José Catalá