Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Terrazas Russafa - València

Vés enrere Terrazas Russafa

Volver

L’Ajuntament acota 11 terrasses de Russafa per evitar una declaració ZAS del barri

Lucía Beamud: “L’Ajuntament ha adoptat diverses mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia en l’hosteleria, com l’ampliació extraordinària de terrasses”

• Una terrassa del barri de Russafa

17/12/2020

La regidora d’Espai Públic de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha explicat que l’Ajuntament ha actuat hui en 11 terrasses del barri de Russafa per a acotar-les a la normativa municipal i previndre la declaració d’una nova zona acústicament saturada en esta part de la ciutat. “Volem evitar de totes les maneres que Russafa se sume a la llista de ZAS que ja hi ha decretades a altres barris de València”.

 Així, els tècnics municipals han repintat hui cinc terrasses del carrer Cura Femenia, cinc del carrer Vivons i una del carrer Baró de Cortés, reduint parcialment la superfície de l’espai públic que ocupaven les seues taules i cadires. “Es tracta d’una mesura necessària, més encara tenint en compte l’advertència feta pel TSJ el passat mes de juliol que recomanava al consistori declarar el barri de Russafa com a Zona Acústicament Saturada, atenent a les diferents indicacions del Síndic de Greuges”, ha dit Beamud.

“La declaració d’una ZAS en el barri de Russafa”, ha explicat la regidora “comportaria un greu perjudici per als hostalers i hostaleres de la zona. Hem de mirar cap al futur per a poder evitar esta situació i també donar alguna resposta a les queixes i denúncies dels veïns i veïnes del barri de Russafa. Com sempre hem fet des de la regidoria, plantegem combinar el dret a l’activitat econòmica amb el dret al descans i a poder caminar per les voreres”.

En la mateixa línia s'ha mostrat la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns, María José Broseta, que ha dit que "esta intervenció va en la línia del que demanda l'entitat, és a dir, garantir un major espai per als vianants i persones amb mobilitat reduïda i reduir problemes de soroll amb l'objectiu de millorar la convivència entre els hostalers i els veïns. Des de la Federació sempre estem per l'estricte compliment de les ordenances per garantir el dret al descans i per una racionalització de l'espai públic en benefici del vianant en aquelles zones que estiguen més massificades com a millor fórmula per evitar mesures més traumàtiques com podria ser una ZAS ".

De la mateixa manera, Víctor Pérez, president de FOTUR, ha explicat que “estem d’acord amb les actuacions que vagen encaminades a fer possibles els drets que tenim el sector de l’hosteleria, com a un servici més de la ciutat que som, amb els drets que tenen els veïns i veïnes dels barris de la ciutat”.

D’altra banda, Beamud ha recordat que l’Ajuntament ha adoptat mesures per pa·liar els efectes de la pandèmia en l’hosteleria, com ara l’ampliació extraordinària de terrasses per la pandèmia de coronavirus o l’agilització dels tràmits de concessió de noves terrasses, “per compensar la reducció de l’aforament interior d’estos establiments arran la pandèmia de la covid garantint a més la prestació del servici d’hosteleria”.

“Unes mesures”, ha incidit la delegada d’Espai Públic, “que també poden sol·licitar els onze locals de Russafa en els que hui hem actuat”. Així, l’Ajuntament, ha concedit un total de 594 permisos per a terrasses noves en locals d’hostaleria als carrers de València, i ha concedit 466 ampliacions per coronavirus en el que portem de 2020, “gràcies l’agilització dels tràmits de concessió de permisos per ocupar l’espai públic”.