Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

S'OBRI EL TERMINI D'INSCRIPCIÓ PER ALS CURSOS DEL PROGRAMA DE FORMACIÓ MUNICIPAL EN NOVES TECNOLOGIES “VALÈNCIA YA” SE ABRE EL PLAZO DE INSCRIPCIÓN PARA LOS CURSOS DEL PROGRAMA DE FORMACIÓN MUNICIPAL EN NUEVAS TECNOLOGÍAS “VALENCIA YA” - València

Vés enrere S'OBRI EL TERMINI D'INSCRIPCIÓ PER ALS CURSOS DEL PROGRAMA DE FORMACIÓ MUNICIPAL EN NOVES TECNOLOGIES “VALÈNCIA YA”

Volver

L'Ajuntament presenta les noves activitats de la Delegació d'Innovació

01/10/2009

Els cursos s'impartiran en les 6 aules fixes, obertes al llarg de la ciutat, i en l'aula mòbil que recorrerà els Centres Municipals de Joventut.Des de l'Ajuntament s'impulsa l'accés gratuït a Internet

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Innovació i Societat de la Informació, reprén, per sèptim any consecutiu, la programació dels cursos emmarcats en el projecte “València Ya”, que continuen promovent la universalització de l'accés a Internet entre els valencians. L'objectiu és una major democratització de la societat des del punt de vista tecnològic, és a dir, que tots els ciutadans de València tinguen accés a les noves tecnologies, i a més sàpien com utilitzar-les.

Amb la dita finalitat, l'Ajuntament de València posa en marxa des de l'any 2002, el projecte “València Ya”. Esta iniciativa, s'articula en dos eixos fonamentals: accés gratuït a Internet i formació gratuïta per a tots.

Les dades demostren l'interés dels ciutadans pel pla municipal “València Ja”, ja que s'han aconseguit més de 200.000 assistències als cursos. A més, l'impuls del cibervoluntariat, reforçat des d'ahir amb la firma del conveni amb la Fundació Cibervoluntaris, així com la creació d'una xarxa de més de 110 punts de connexió i la progressiva implantació del Pla wifi amb més de 50 zones wifi, està permetent que tots els ciutadans de València tinguen la possibilitat de connectar-se a Internet de manera lliure i gratuïta, la qual cosa suposa un gran avanç en l'accés a les noves tecnologies.

Respecte al pla de formació, l'Ajuntament disposa de 6 aules fixes i una aula mòbil en què es duen a terme les classes d'informàtica. La programació de les lliçons és de matí i vesprada, amb una àmplia varietat de cursos i tallers, tots ells relacionats amb les noves tecnologies: Correu electrònic avançat, Correu electrònic iniciació, Creació de blogs, Excel avançat, Excel iniciació, Introducció a internet, Introducció a les noves tecnologies, Introducció a l'ordinador, Ofimàtica bàsica, Organitza el teu àlbum de fotos, PowerPoint avançat, PowerPoint iniciació, Xarxes Socials en internet, Retoc fotogràfic, Taller frena el canvi climàtic des de casa, Word avançat i Word iniciació.

Durant l'any passat, es va posar en marxa amb notable èxit l'Aula mòbil, amb l'objectiu de fer arribar la formació oferida per l'Ajuntament de València, a barris de la ciutat on no hi ha una aula fixa pròxima. D'esta manera s'àmplia l'àmbit d'actuació i s'afavorix l'accés als cursos als ciutadans d'una manera més còmoda.

L'Aula mòbil és l'aula de formació itinerant que s'ubica en diferents centres municipals de la ciutat i Roman durant dos setmanes instal·lada en ells. D'esta manera s'oferixen cursos setmanals de 5 hores (1 hora diària) en horari matutí, centrats en matèries com a Introducció a l'ordinador, Introducció a internet o Maneig d'aplicacions bàsiques dirigits a qualsevol ciutadà major d'edat, mentres que en horari de vesprades, s'impartixen cursos de la mateixa duració, però orientats a jóvens entre 11 i 17 anys. Estos cursos són més específics i tracten sobre temes com la creació de blogs i pàgines web o les xarxes socials en Internet.

En la nova programació, l'Aula mòbil es va a ubicar en diferents Centres municipals de Joventut (CMJ) a partir del 19 d'octubre. Concretament des del 19 al 30 d'octubre s'ubicarà en el CMJ de Benimaclet, del 2 al 13 de novembre en el CMJ de Campanar, del 16 al 27 de novembre en el CMJ de Sant Isidre, del 30 de novembre a l'11 de desembre en el CMJ d'Orriols. Finalment, durant el mes de gener del 2010 entre l'11 i el 21, estarà en el CMJ de Portal Nou.

A més de les aules tradicionals, qualsevol ciutadà que tinga un nivell bàsic de maneig en Internet pot optar a rebre formació inclús sense moure's de casa a través de la plataforma de teleformació.

Quant a altres novetats respecte a “València Ya”, en pocs mesos es va a disposar d'un sistema d'alertes SMS per a recordar als inscrits en els cursos les dates en què els han sigut concedides les accions formatives, o per a qualsevol altra campanya divulgativa entre els usuaris de “València Ya”.

Per a més informació sobre cursos, horaris i inscripció, es poden visitar la pàgina web municipal www.valencia.es/valenciaya o telefonar al telèfon d'atenció al ciutadà 010.