Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Robot PLV - València

Vés enrere Robot PLV

Volver

València prova en la mascletà un robot que mesura la temperatura i detecta gasos tòxics

Aarón Cano destaca la incorporació de sistemes tecnològics per a millorar els estàndards de seguretat de la ciutadania valenciana

• Prototip d'un robot utilitzat per la Policia Local per a donar solucions tecnològiques en situacions d'emergència

15/03/2022

La Policia Local de València ha provat hui en la mascletà de la plaça de l'Ajuntament un robot que forma part d'un dels projectes europeus en els quals participa la Regidoria de Protecció Ciutadana i que té com a objectiu donar solucions tecnològiques en situacions d'emergència. “El robot té integrats sensors, càmeres tèrmiques i làsers per a monitorar a la gent en un entorn saturat, mesurar els gasos tòxics o detectar la direcció del vent entre moltes altres funcions”, ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

 

“Esta prova pilot forma part del projecte RESPOND-A en el qual la Policia de València forma part com a soci de l'execució i el desenvolupament. Una vegada més, tornem a traslladar la importància que la investigació i el desenvolupament suposa per a millorar els estàndards de seguretat de la ciutadania valenciana. En este cas, el fem amb un projecte pilot molt cridaner que és este robot que podrem usar en un futur per a la detecció de gasos tòxics i altres elements en sistemes de seguretat per al mesurament de gasos i altres indicadors”, ha manifestat Cano.

La prova, que s'ha realitzat abans, durant i després del tret, ha permés testar els protocols de comunicació del robot en ambient saturat, el rang dels sensors 3D per a la reconstrucció de l'entorn, la càmera tèrmica per a la detecció de persones de manera anònima, les càmeres d'intel·ligència artificial per al reconeixement d'uns certs objectes i, també, de la càmera d'alta precisió que té integrada entre els seus sistemes.

“El robot que provem hui usa tecnologia 4G i disposa d'una cambra tèrmica. En definitiva, estem parlant d'última tecnologia amb una aplicació fonamental: garantir la seguretat de la ciutadania. I sabent que els problemes que es puguen preveure o podem patir en un futur comencen ara a poder-se afrontar mitjançant el desenvolupament d'estos projectes de recerca i desenvolupament”, ha remarcat l'edil de Protecció Ciutadana.

Durant la mascletà, a més, també s'han provat diferents sensors ‘portables’ per a policies i especialment bombers que mesuren gasos ambientals i altres variables que els dotarien de noves eines per a saber com actuar davant determinades circumstàncies adverses.

Recursos multimedia

0315 Cano. Robot PLV