Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Red Europea Amenazas Híbridas - València

Vés enrere Red Europea Amenazas Híbridas

Volver

La Policia Local de València participa en la creació d'una Xarxa Europea contra les Amenaces Híbrides a través del projecte EU-HYBNET

• Formen part de la xarxa més de 130 organitzacions europees

21/04/2024

  • València acull els pròxims dies 23 i 24 la conferència internacional de socis
  • Formen part de la xarxa més de 130 organitzacions europees, entre elles el Hybrid CoE (comandament de la força conjunta de l'OTAN), i ministeris de l'Interior, Defensa, Justícia i Exteriors de països membres, universitats i altres organitzacions
  • Les amenaces híbrides són un tipus d'atac delictiu que busca influir en la presa de decisions dels estats mitjançant l'atac a la seguretat de sistemes i xarxes informàtiques

La Policia Local de València participa en la creació d'una Xarxa Europea contra les Amenaces Híbrides. Dimarts que ve, 23 d'abril, el regidor de Policia Local, Jesús Carbonell, presentarà la conferència internacional de socis, que se celebrarà els dies 23 i 24 d'este mes a la nostra ciutat.

Acompanyat pel comissari principal cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, el regidor Carbonell donarà els detalls d'esta iniciativa en la qual participa la PLV al voltant d'una mena d'atacs delictius que combinen diferents mètodes per a influir en la presa de decisions dels estats. Es tracta d'una mena d'amenaça que sol començar mitjançant l'atac a la seguretat d'un sistema o xarxa informàtica, i que es fa mitjançant l'ús de mitjans polítics, econòmics, militars, civils o d'informació.

Formen part de la xarxa més de 130 organitzacions europees, entre elles el Hybrid CoE (comandament de la força conjunta de l'OTAN), així com diversos ministeris de l'Interior, Defensa, Justícia i Exteriors de països membres, universitats i altres organitzacions que treballen en la lluita contra les amenaces híbrides. El principal objectiu de la xarxa és intercanviar coneixements i experiències en la matèria, així com generar sinergies entre els principals actors europeus que combaten este tipus d'amenaces.

La Policia Local de València acollirà la pròxima conferència internacional, que es desenvoluparà en dos jornades consecutives: el 23 d'abril, que se celebrarà el IV Seminari sobre Tendències Futures #FTW2024; i el 24 d'abril, que tindrà lloc la IV Conferència anual d'EU-HYBNET #AW2024.

El IV Seminari sobre Tendències Futures #FTW2024 es basarà en les troballes del projecte i proporcionarà una plataforma d'interacció perquè les parts interessades discutisquen escenaris relacionats amb manifestacions futures d'amenaces híbrides, i busquen solucions i innovacions no sols per a hui sinó també per al futur. L'objectiu del seminari és donar suport al treball diari de les parts implicades en este camp, proporcionar una perspectiva futura per a la planificació estratègica, i considerar les conseqüències de les decisions polítiques actuals a llarg termini.

Per la seua banda, la conferència anual d'EU-HYBNET #AW2024 presentarà els resultats i conclusions del projecte EU-HYBNET durant l'any passat. El consorci té com a objectiu garantir una interacció viva amb totes les parts interessades en amenaces híbrides per a avaluar la viabilitat de les troballes del projecte i les possibles recomanacions per a l'adopció i estandardització de les innovacions.

Com a part de l'esdeveniment, EU-HYBNET també convidarà proveïdors de solucions innovadores en temes relacionats amb la seguretat a presentar investigacions i/o innovacions que podrien contribuir a contrarestar les amenaces híbrides.

Des de la Policia Local, s'ha convidat institucions que treballen actualment en l'àmbit estatal en este camp, com l'EMAD (Estat Major de la Defensa), DSN (Departament de Seguretat Nacional), CNI (Centre Nacional d'Intel·ligència), CITCO (Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat), CNPIC (Centre Nacional de Protecció d'Infraestructures Crítiques) o l'INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat), entre altres. Així com representants de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i agències de verificació com ara Malditao Newtral, entre altres entitats.