Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Protección medio natural Devesa-Albufera - València

Vés enrere Protección medio natural Devesa-Albufera

Volver

L’Ajuntament adjudica el contracte de protecció del medi natural de la Devesa-Albufera per 1’2 milions d’euros

La Junta de Govern aprova també l’adjudicació del contracte de vigilància i seguretat dels museus i monuments de la Regidoria de Recursos Culturals

• Treballs de poda en el bosc de la Devesa

29/04/2022

La Junta de Govern Local ha adjudicat a la mercantil S.A. Agricultors de la Vega el contracte de protecció del medi natural de la Devesa i l’Albufera de València per valor de 1’2 milions d’euros. El contracte, que comporta la conservació del llac, la Devesa, les platges del sud i la marjal de Rafalell i Vistabella, té una durada d’un any prorrogable per tres anys més. El vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha destacat que “el pressupost de la contracta augmenta un 21% i un 10 per cent el nombre de persones que hi treballen”.

 

El regidor ha explicat que “és un contracte molt important per a la conservació del parc natural de l’Albufera en el terme municipal de València” però que afecta “no només el bosc de la Devesa, del qual tenim la competència directa de gestió i que és propietat municipal, sinó que també afecta el llac, que també és propietat de l’Ajuntament, i també ens ocupem de mantindre una part de la vegetació de Pinedo, de les platges naturals de l’Arbre del Gos i el Perellonet així com l’espai natural de la Marjal de Rafalell i Vistabella”.

Campillo ha ressaltat l’increment pressupostari i de plantilla associat a esta adjudicació ja que, a juí del regidor, “si actualment tenim 26 persones, passarem a 29 persones treballant en esta contracta”.

La nova adjudicació té un cost de 1.230.753’72 euros amb un increment d’un 21% respecte al pressupost anterior. El contracte té una durada d’un any ampliable fins a un màxim de quatre anualitats.

La nova contracta incrementarà també els mitjans materials destinats a la zona amb la incorporació de dos noves furgonetes elèctriques, que s’afegiran als vehicles anteriors i que eren un camió bolquet de doble cabina, un camió amb cistella elevadora, dos furgonetes de 9 places, 1 tot-terreny i dos furgonetes elèctriques de 5 places. Societat d’Agricultors de la Vega ofereix també un augment de la dotació mínima de personal adscrit al servei de disminució del risc d’incendis i el compromís de l’aprofitament de les restes vegetals mitjançant la seua valorització energètica i el compostatge de fins a 1.000 tones anuals.

Contracte de vigilància dels museus i monuments

L’equip de govern ha donat el vistiplau a l’adjudicació del contracte de vigilància i seguretat dels museus i monuments pertanyents a la Regidoria de Recursos Culturals a l’empresa Prosegur-Soluciones Integrales de Seguridad España. L’adjudicació té un cost de 4.088.239’95 euros i una durada de 3 anys. El contracte inclou 400 hores anuals de vigilància, a més de 52 hores lectives per a la formació de la plantilla. El servici està destinat a garantir la
seguretat i els controls d’accés als museus de la ciutat mentre estan oberts.

Subvencions a entitats festeres

El govern municipal ha aprovat la concessió de subvencions a 30 falles, confraries, germandats, corporacions de Setmana Santa i altars de Sant Vicent que han celebrat l’aniversari de la seua creació durant els anys 2020, 2021 i 2022. La quantia total de la subvenció és de 67.500 euros.

Les entitats que han celebrat 25 anys rebran 1.500 euros; les que han celebrat els seus 50 anys en rebran 2.000; les que han celebrat els seus 75 anys, 2.500 euros; i aquelles que tenen més de cent anys rebran 3.000 euros. En total s’han concedit 67.500 euros.

Igualment, el govern municipal ha aprovat la concessió de subvencions a 250 comissions falleres que han instal·lat il·luminació decorativa als carrers de la seua demarcació durant les passades falles de 2022. En total, s’han concedit 166.969’11 euros. L’import de l’ajuda comporta una mitjana del 19% del cost en il·luminació decorativa de cadascuna de les falles subvencionades.

Per últim, la Junta de Govern Local ha aprovat la concessió d’una subvenció nominativa a la germandat de Sant Antoni Abat per a l’exercici de 2022 per un total de 7.500 euros.

Recursos multimedia

Sergi Campillo