Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Poda ficus calle Colón - València

Vés enrere Poda ficus calle Colón

Volver

El servici de Jardineria Sostenible poda els 76 ficus del carrer de Colón

Els treballs duraran un mes aproximadament

• Treballs de poda

27/01/2021

La Regidoria d’Ecologia Urbana ha encetat els treballs de poda dels 76 ficus del carrer de Colón, que no es podaven des de l’any 2017. Els treballs duraran 35 dies i el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, afirma que “cal deixar-los en un port adequat per tal que no toquen les façanes”.

 

Esta setmana han començat els treballs de poda dels ficus existents a banda i banda del carrer de Colón. Són 76 unitats de port elevat ja pròxims a façana i que ocasionaven certes molèsties veïnals per tapar senyalitzacions de trànsit, disminuir la llum del carrer i interferir en l’enllumenat públic.

Els treballs consistiran a buidar els arbres per la part de les façanes i compensar-los per la part de la calçada i els laterals. Està previst que la poda suprimisca la major part del fullatge per adaptar l’arbre a l’espai de què disposa. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “l’hivern és l’època adequada per podar-los perquè estan en un creixement sostingut per les baixes temperatures”.

Campillo ha assenyalat que “el ficus és un arbre que creix molt ràpidament i té una copa molt densa però no és necessari podar-lo tots els anys. Tot i això, l’última poda es va fer a finals de l’any 2017 i ja tocava deixar-los en un port adequat per tal que no tocaren les façanes i que deixaren passar la llum a la calçada i a la vorera per on passegen els vianants”. 

El carrer de Colón és un dels carrers més concorreguts tant pel que fa al trànsit com a la circulació de vianants i la densitat del carril-bici. Per este motiu des de la Regidoria d’Ecologia Urbana es prendran les mesures adequades per no afectar la circulació.

S’espera que els treballs de poda duren 35 dies.

Recursos multimedia

Sergi Campillo