Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Plaza de Lorena Palau - València

Vés enrere Plaza de Lorena Palau

Volver

La plaça situada davant de La Rambleta portarà el nom de Lorena Palau

Lorena Palau ha sigut la directora del centre cultural durant els últims 10 anys

• Futura plaça de Lorena Palau

29/12/2022

L'Associació de Veïns de Sant Marcel.lí i la Unió Musical l´Horta del barri, han proposat que es retole com a “plaça de Lorena Palau” la plaça que està enfront de la façana principal del Centre Cultural La Rambleta, en homenatge a qui va ser la seua directora des de la inauguració en 2012, recentment morta. La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha donat suport a la proposta i iniciarà la tramitació per a procedir a posar el nou rètol.
 

Estes entitats consideren que Palau mereix este reconeixement per la seua destacada labor en l'àmbit cultural del barri i el seu suport als projectes culturals i iniciatives veïnals. L'associació de Veïns ha promogut una fulla d'adhesió amb esta petició perquè s'adherisquen les entitats del barri que ho desitgen. Altres entitats com el Club Ciclista, Càritas o el Club de Jubilats s'han sumat a la iniciativa.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, i el president de la Junta Municipal de Patraix i regidor d'Esports, Javier Mateo, s'han reunit amb entitats del barri per abordar la iniciativa i iniciar la tramitació una vegada rebuda la fulla d'adhesions. Ibáñez ha explicat que “la proposta ens ha semblat molt adequada i secundem posar el nom de Lorena Palau a la plaça per a retre-li homenatge i record”. Ha sigut “una excel·lent gestora cultural”, bolcada a “programar qualitat i a treballar els públics, sempre amb il·lusió i amor per la cultura”.

El president de l'Associació de Veïns i Veïnes de Sant Marcel.lí, Francisco Marín, ha destacat que Lorena “va potenciar la relació de La Rambleta amb el barri, al qual sempre es va sentir unida”. També va col·laborar amb el barri en moltes iniciatives veïnals de projectes culturals que Rambleta va acollir i va secundar. En este sentit, ha subratllat la “bona relació” que l'espai cultural manté amb l'associació de veïns i amb el veïnat del barri, que es concreta en la celebració d'actes com els concerts de banda de Festes Populars o l'exhibició de teatre.

Per part seua, el president de la Va unir Musical l´Horta de Sant Marcel·lí, Miguel Hernández, ha posat en valor “la vàlua personal i professional” de Lorena, i la manera en la qual ha desenvolupat l'activitat durant estos 10 anys. Així mateix, ha ressaltat la seua “connexió amb l'entitat des del principi i que sempre va estar del costat de les propostes dels veïns i veïnes”. Hernández ha afirmat que espera que “posant el nom a la plaça, el seu record quede sempre inesborrable, com algú que ha sigut molt important per al nostre barri i per a la cultura a la nostra ciutat”.

Els treballadors de La Rambleta també s'han sumat a la petició i han afirmat que “seria un honor que la plaça en la qual s'alça el Centre Cultural tinguera el nom de la nostra directora i mestra”.

Recursos multimedia

Maite Ibáñez