Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Plan especial terrazas Reina, Bruges i Hondures - València

Vés enrere Plan especial terrazas Reina, Bruges i Hondures

Volver

València continua prioritzant els vianants amb els plans especials de terrasses de la Reina, Bruges i Hondures

• Es tracta de millorar l'accessibilitat general i facilitar la mobilitat sostenible

28/07/2022

La Junta de Govern Local aprovarà demà tres plans especials de terrasses a la plaça de la Reina, Ciutat de Bruges i Hondures. La regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, ha manifestat que “el consistori està desenvolupant polítiques per a millorar l’accessibilitat general i facilitar la mobilitat sostenible mitjançant la conversió en zones de vianants de places i eixamplant voreres en diverses vies públiques de la ciutat”.

 

Tal i com ha explicat Lucía Beamud, “amb la finalització de les obres de reurbanització de les places de Bruges, Mercat i Reina, i per consolidar l’increment de l’espai lliure disponible per als vianants i afavorir una dinamització més gran del xicotet comerç, aprovem una moció per la qual no s’autoritzaran noves terrasses d’hostaleria en la zona de la plaça del Mercat i la plaça de la Reina”. D’altra banda, tampoc s’autoritzaran ampliacions, modificacions o revisions d’adaptació de les terrasses ja autoritzades que comporten una ampliació de la superfície.

Pel que fa a la zona de la plaça Hondures, “apliquem la mateixa lògica de consolidar les polítiques municipals de facilitar la mobilitat dels vianants, generant espais de qualitat tant en el centre com en els nostres barris i deixant quatre metres de pas en les voreres del barri”.

A més, segons ha explicat Beamud, també s’atenen les denúncies interposades per l’Associació de Veïns de la plaça d’Hondures i adjacents, per les molèsties de soroll en la zona. Així, la regidora Beamud ha explicat que “com ja s’ha fet en altres zones de la ciutat com Russafa, amb una situació semblant, el consistori s’avança per a frenar la situació i intentar evitar que s’acaben adoptant mesures molt més restrictives com podria ser la declaració de la zona com a acústicament saturada (ZAS), una situació que des de l’Ajuntament volem evitar, però que ja està sol·licitada pels afectats”.

En esta actuació, s’acaba “amb un coll de botella” d’una zona determinada i s’incrementa la zona de pas per a vianants de dos a quatre metres. També en altra part d’Hondures es passarà de tres a quatre metres de pas per a vianants.

La regidora Lucía Beamud ha explicat que este govern “té una idea molt clara i un model de ciutat molt definit i, sense oblidar-nos de poder compaginar els diferents usos de l’espai públic on, per descomptat, ha de tindre cabuda l’activitat econòmica de l’hostaleria, avancem al mateix temps cap a un espai públic ordenat, amb espai per a les persones i amb zones de qualitat tant en el centre de la ciutat com en els barris, sent coherents amb les polítiques de mobilitat d’este Ajuntament, en què facilitar els desplaçament a peu és la nostra prioritat”.