Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Oferta Pública Ocupación 2020 - València

Vés enrere Oferta Pública Ocupación 2020

Volver

L'Ajuntament convoca la major Oferta Pública d'Ocupació des de fa més de 15 anys amb 517 places

Luisa Notario: “apostem per l'estabilització i el reforç de la plantilla per a continuar millorant els servicis que oferim a la ciutadania”

• Luisa Notario presidix la Mesa de Negociació

18/12/2020

La Mesa General de Negociació de l'Ajuntament de València ha aprovat hui per unanimitat l'Oferta Pública d'Ocupació (OPO) de 2020, que suposa un total de 517 places, un 2.054,17% més que en 2014, que sumades a les places convocades des de 2016 arriben a les 1.555 places en total. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat el consens aconseguit amb la representació sindical i ha destacat que “la convocatòria d'ofertes públiques d'ocupació cada any des de 2015 demostra el compromís del govern de Joan Ribó per dotar a la plantilla municipal dels recursos humans necessaris per a atendre de manera eficaç les necessitats de la ciutadania”.

L'aprovada hui és l’OPE més important des de fa més de 15 anys a l'Ajuntament de València, amb una incidència especial en el reforç de la plantilla de Bombers gràcies a la convocatòria de 46 places d'escala bàsica que se sumen a les 78 de les convocatòries de 2016, 2017 i 2018, de les quals 58 ja s'han incorporat. A més de 78 places d'altres categories com a suboficials, sergents i caps que se sumen a les 29 de la convocatòria de 2019. “Tot i les restriccions de la taxa de reposició, cada any des de 2016 convoquem places de Bombers i Policia perquè la protecció ciutadana és un compromís clar d'este govern”. L'oferta, a més, inclou 56 places d'agent de Policia Local, el màxim de places que es podien convocar segons les places vacants. “Es manifesta així, un any més, el compromís ferm d'este govern amb els servicis de protecció ciutadana, enguany amb un 34,82% de les places convocades per a estabilitzar les plantilles de Policia i Bombers”, ha detallat. L'oferta inclou, també, 240 places d'auxiliars administratius/as, de les quals 94 són de consolidació, 30 d'estabilització, 25 de promoció interna i 91 per torn lliure.

L’OPE per a 2020 s'ha dissenyat tenint en compte totes les categories de la plantilla que contenen places vacants absolutes, les ocupades per personal interí i aquelles que corresponen a llocs susceptibles de consolidar o estabilitzar amb la finalitat de donar compliment al mandat legal de disminuir l'índex de temporalitat en estes places per davall del 8 %. Així mateix, s'ha tingut en compte la inclusió de categories amb places oferides en ofertes anteriors i que són susceptibles d'acumular, prioritzant les ofertes més antigues sobre les més recents, amb la finalitat d'optimitzar els recursos i agilitar la gestió dels processos selectius, com és el cas de les places d'informàtic/a, enginyer/a de camins, metge/a, professor/a de música de piano, enginyer/a tècnic/a industrial, tècnic/a mitjà de treball social, mestre/a d'educació de Primària o arquitecte/a tècnic/a, entre altres.

La xifra de places per torn lliure i aquelles que consumixen taxa de reposició s'han hagut d'ajustar a la xifra de 306 places, “una mesura que impossibilita a les administracions locals convocar les places lliures necessàries per a reforçar convenientment les plantilles, baixar la interinitat i poder fer polítiques públiques que continuen millorant la vida de les persones”.

AGRAÏMENT A LA REPRESENTACIÓ SINDICAL.

Notario s'ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament de la negociació i el resultat final, amb una aprovació unànime, i ha manifestat el seu agraïment a totes les persones integrants del servici municipal de Personal així com a la representació sindical pel tarannà i la voluntat d'acord.

“Estem especialment satisfetes perquè un any més l’OPE s'aprova per unanimitat, símptoma clar de la bona sintonia entre l'Àrea de Gestió de Recursos i els treballadors i les treballadores de l'Ajuntament de València per a aconseguir acords que redunden en un benefici per a la institució, per a la seua plantilla i per a la ciutadania”, ha destacat Notario. “De fet, la representació sindical –de CCOO, UGT, CSIF, STAS i SPPLB- ens ha felicitat també, posant en valor el treball del servici de Personal i la clara aposta d'este govern per aconseguir l'estabilitat en la plantilla municipal”, ha afegit Notario.

Recursos multimedia

Luisa Notario