Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Nuevas estaciones de medición acústica y del aire - València

Vés enrere Nuevas estaciones de medición acústica y del aire

Volver

L'Ajuntament posa en marxa dos noves estacions de qualitat acústica i de l'aire en Patraix i l’Olivereta

Amb la “intenció de tindre el registre més fidedigne de la contaminació a la ciutat”, l'estació de l’Olivereta se situa en l'epicentre d'una de les principals entrades de trànsit de la ciutat i entrarà a formar part de la Xarxa de Vigilància Atmosfèrica de la Comunitat Valenciana.

• Estació mesuradora de la qualitat acústica

24/01/2022

La Regidoria de Platges, Qualitat Acústica i de l'Aire ha posat en marxa dos noves estacions de qualitat acústica i de l'aire en els barris de Patraix i l’Olivereta. Emanades totes dos de sengles projectes participatius en el Decidim València 2018, les estacions se situen en l'avinguda del Cid, en l'encreuament amb Tres Creus en les proximitats de l'Hospital General (estació denominada Olivereta) per on circulen diàriament uns 100.000 vehicles, i al carrer Arxiduc Carles, a l'altura del núm. 84 (estació denominada Patraix).

 

“La qualitat ambiental que gaudix la ciutadania a València és una prioritat per al govern de Joan Ribó i per això des d'estiu de 2015 invertim la tendència tant referent a la generació de contaminació, començant a prendre mesures per a reduir-la, com a l'hora de vigilar-la, multiplicant les estacions i sensors de mesurament tant atmosfèric com acústic”, ha apuntat el regidor responsable de l'Àrea, Giuseppe Grezzi.

De fet, “cinc estacions, quasi la meitat de les existents les hem instal·lades en els darrers cinc anys i sempre amb la intenció de tindre el registre més fidedigne de la contaminació a la ciutat”, ha afegit. Així, en els últims anys s'han instal·lat les estacions de Cabanyal, Dr. Lluch i en la mateixa Plaça de l’Ajuntament, prèviament a la seua conversió en zona de vianants, per a sumar -amb les activades hui- les 11 estacions que integren la Xarxa de Vigilància i Control de la Contaminació del terme Municipal de València. Més del doble de les que exigix la normativa.

El regidor també s'ha referit a “la reducció continuada de la contaminació a la nostra ciutat gràcies a unes polítiques municipals compromeses amb el medi ambient i amb el benestar dels veïns i les veïnes de València”, en referència a les dades de l'Observatori de la Sostenibilitat que “situen a València com a líder entre les grans ciutats espanyoles en la reducció de NO2 de 2020 a 2021, amb un -15 %, pel -6 % de Màlaga, el -1 % de Sevilla i Barcelona, el +2 % de Saragossa o el +7 % de Madrid”.

En el cas de les posades en marxa este dilluns, les dos estacions disposen d'analitzadors en continu d'òxids de nitrogen (NO, NO2 i NOx) i de partícules en suspensió (PM10 i PM2.5), principals contaminants emesos pel trànsit rodat que suporta la ciutat i també disposen les estacions d'un sonòmetre de precisió per a mesurament de nivells sonors ambientals. A més, estes estacions compten amb un panell digital informatiu dels nivells de contaminació a la població. De les dos, a més, la de l’Olivereta entrarà a formar part de la Xarxa de Vigilància Atmosfèrica de la Comunitat Valenciana.

Mancant que els nivells de partícules registrats tinguen validesa oficial (per al que cap que finalitze l'obligat exercici d’intercomparació amb el mètode gravimètric oficial per a demostració d'equivalència, que ja s'està realitzant), les dades registrades pels analitzadors de totes dos estacions ja es reben en l'Estació Central de l'edifici Laboratori Municipal on es troba el servici gestor de la contaminació (Servici de Platges, Qualitat Acústica i de l'Aire) per a la seua gestió i processament.