Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Licitación obras remodelación plaza de Santa Mónica - València

Vés enrere Licitación obras remodelación plaza de Santa Mónica

Volver

Urbanisme licita les obres de remodelació de la plaça de Santa Mònica

Sandra Gómez: “L'entorn de l'Església de Santa Mònica serà remodelat per a dotar el barri de Morvedre d'un espai de referència i qualitat per al veïnat”

• Recreació virtual de l'aspecte final de la plaça de Santa Mònica

19/11/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat licitar les obres de remodelació de la plaça de Santa Mónica, al barri de Morvedre, una iniciativa que permetrà aconseguir una zona més àmplia que guanyarà nou espai per als vianants. El projecte, que impulsa la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, planteja un espai obert enfront de l'entrada de l'església del Salvador i de Santa Mónica, del segle XVII i catalogada com a Bé de Rellevància Local i, a més, augmenta l'arbratge i la vegetació de l'espai. L'actuació, que suposa una inversió estimada de 568.189,77 euros (IVA inclòs) està inclosa en la sol·licitud de fons europeus Next Generation i forma part del projecte València Ciutat de Places, tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.
 

“Este és un projecte molt esperat que dignificarà l'entorn de la plaça de Santa Mónica per a convertir-lo en un exemple d'espai accessible i segur per a les persones majors i per a tot el veïnat. Serà un nou espai representatiu i de trobada per a tot el barri de Morvedre”, ha manifestat la vicealcaldessa i regidora.

L'objectiu principal de les actuacions és recuperar l'habitabilitat de la plaça, dotar-la de major accessibilitat i espai per a les persones vianants, i eliminar la circulació interior de vehicles en tot l'àmbit. El projecte conserva la zona verda i l'arbratge de gran port existents, però modifica el disseny per a obtindre una plaça més oberta i accessible, mitjançant la creació de nous accessos i l'increment de la superfície de vegetació, parterres i escocells. D'esta manera, l'espai central serà més obert, sense tanques i amb nou mobiliari accessible, la qual cosa conformarà una zona d'estada més confortable.

En la resta de la plaça es forma un nou espai obert i per als vianants enfront de l'entrada de l'església, que facilitarà l'accés al temple i dignificant l'entorn del monument. D'altra banda, en l'espai que es recupera al costat dels edificis d'habitatges es crea també una zona d'estada amb més arbrat, escocells de major grandària, vegetació i seients.

El paviment projectat és de granit i forma un dibuix de línies de diferent color en tota la plaça. En la zona central i en els espais entre escocells, el paviment serà de junta oberta, per a permetre el drenatge de l'aigua de pluja cap al terreny i la transpiració d'humitat. Això, juntament amb la presència de nova vegetació i l'ombra projectada pels arbres, millorarà la temperatura de l'enclavament i, per tant, el confort tèrmic de la plaça. A l'altre costat de la plaça, al carrer Sagunt, es remodela el xicotet parterre existent per a augmentar l'accessibilitat, donant continuïtat als recorreguts per als vianants i augmentant la vegetació.

L'actuació suposarà una inversió estimada de 568.000 euros, i el termini d'execució previst serà de quatre mesos i mig. El projecte s'ha presentat a la nova convocatòria de fons europeus Next Generation per a projectes de recuperació d'espai públic i millora de la mobilitat per als vianants.

Esta actuació, ha recordat Sandra Gómez, forma part de l'estratègia València Ciutat de Places, que té com a objectiu recuperar o millorar l'espai públic dels nostres barris. De moment esta estratègia inclou un total de 40 places en 27 barris, que suposaran la reurbanització de més de 271.000 metres quadrats d'espai públic en els pròxims tres anys, i generarà nous espais més verds, accessibles i inclusius.