Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Jornada adicciones con perspectiva de género - València

Vés enrere Jornada adicciones con perspectiva de género

Volver

Jornada sobre addicció a psicofàrmacs i analgèsics opiacis

Organitzada pel servici d'Addiccions de l'Ajuntament, analitzarà el problema amb perspectiva de gènere

• El servici d'Addiccions municipal editarà una monografia amb les principals conclusions d'esta jornada

06/05/2023

La jornada es desenvoluparà dilluns que ve, 8 de maig, a partir de les cinc de la vesprada, al Palau de Cerveró. La perspectiva de gènere en l'ús i abús de psicofàrmacs o el consum de psicofàrmacs en l'adolescència són algunes de les qüestions que s'analitzaran. La jornada, igual que altres programades amb anterioritat, és fruit del conveni de col·laboració subscrit entre l'Ajuntament i la Universitat de València.
 

Els tècnics municipals del departament de Drogodependències i prevenció d'addiccions alerten sobre l'increment que s'ha observat en el consum de psicofàrmacs i analgèsics opiacis en els darrers anys i especialment després de la pandèmia. Són substàncies que generen dependència i que, igual que ocorre amb altres addiccions, tenen una gran tolerància social, segons advertixen estos mateixos tècnics.

En la sessió del pròxim dilluns, Laura Martínez, de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives d'Alfafar, abordarà la problemàtica del consum de psicofàrmacs en l'adolescència. Lucía Hipòlit, professora de la Facultat de Farmàcia i investigadora Doreal Lab de la Universitat de València abordarà la problemàtica de l'addicció a analgèsics opioides en la dona. Finalment, Yolanda Cañada, doctora del servici de Psiquiatria de l'Hospital La Fe, analitzarà la perspectiva de gènere en l'ús i abús de psicofàrmacs.

Com ja ha ocorregut en ocasions anteriors, el servici d'Addiccions municipal editarà una monografia amb les principals conclusions d'esta jornada, que passarà a formar part del Centre de Documentació sobre Drogodependències gestionat per este servici municipal. En l'obertura de la sessió participarà el regidor de Salut i Consum, Emiliano García; la secretària autonòmica de Salut Pública, Ofèlia Gimeno i la vicerectora d'Igualtat de la Universitat de València, Helena Rausell.

La jornada començarà a les cinc de la vesprada, al Palau de Cerveró de la Universitat de València, plaça Cisneros, 4. Inscripció en l'enllaç:

https://www.eventbrite.com/e/entradas-las-adicciones-a-psicofarmacos-y-analgesicos-opiaceos-625079177647