Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

JM Abastos concurso Belenes 2023 - galardones - València

Vés enrere JM Abastos concurso Belenes 2023 - galardones

Volver

La falla Luis Lamarca Velázquez, primer premi del concurs de betlems 2023 d’Abastos

• La JM d'Abastos ha augmentat enguany el pressupost total del certamen i ha creat 16 accèssits amb premi en metàl·lic de 150 euros cadascun

18/12/2023

  • El primer guardó de l'edició d’enguany està dotat amb 700 euros
  • El segon premi ha recaigut en la falla Pelayo, amb 550 euros, i el tercer en la falla Santa María Micaela Martín el Humano, amb 300 euros
  • Així mateix, la Junta Municipal d'este districte ha repartit 16 accèssits de 150 euros cadascun

El jurat de betlems de la Junta Municipal d'Abastos ha atorgat, per unanimitat, els premis del seu tradicional concurs de betlems en la seua edició de 2023. El primer premi, dotat amb 700 euros, ha recaigut en la falla Luis Lamarca Velázquez; el segon, dotat amb 550 euros, en la falla Pelayo i el tercer, amb 300 euros, en la falla Santa María Micaela Martín el Humano.

La Junta organitza este concurs, dirigit a associacions i entitats de la demarcació d'Abastos, amb l'objectiu principal de fomentar el coneixement i la tradició d'esta manifestació cultural, mostrar exemples de la composició i donar suport a esta tradició.

Com a novetat, la Junta Municipal ha augmentat enguany el pressupost total del certamen en 3.250 euros per ser l'activitat amb major participació, amb el que el muntant global ascendix a 3.950 euros, enfront dels 700 euros totals de l'edició anterior. A més, s'ha incrementat l'import dels tres primers premis en 850 euros en total, és a dir, s'ha passat d'un primer premi de 400 a 700 euros, d'un segon de 200 a 550 euros i d'un tercer de 100 a 300 euros, i s'han creat 16 accèssits amb premi en metàl·lic de 150 euros cadascun.

En concret, estos accèssits han recaigut en: l’ONGD Villanueva (col·legi Agustins); la falla Plaza Pintor Segrelles; la falla Doctor Gil i Morte - Doctor Vila Barberá; la falla San Vicente Marvá; la falla Cervantes - Padre Jofre; la falla Plaza de España; la falla Palleter Erudito Orellana; la falla Fernando el Católico - Erudito Orellana Juan de Mena; la falla Borrull – Túria; l’Associació Cultural Falla Mercado de Castilla; l’Associació Cultural Virgen de los Desamparados de la Huerta de València; la falla Norman Bethune; la falla Olivereta Cerdà i Rico; la falla Poeta Alberola Totana; la falla San José de la Montaña-Teruel; i la falla San Ignacio de Loyola Jesús y María.

Segons les bases, els betlems participants ho han fet en una sola categoria per a disseny lliure i tradicional i han hagut de complir uns requisits com són la representació de quatre escenes (l'anunciació de la Mare de Déu; l'anunciació als pastors; el Naixement; i l'adoració dels Reis) i un horari de visites visible a la porta de l'establiment.

El jurat, compost com a novetat d'enguany per persones expertes i amb coneixements en l'art betlemista i professionals del sector, ha valorat l'esforç i la participació dels membres de l'associació, la perspectiva tècnica del pesebre, l'originalitat de la composició i les figures, la creativitat del conjunt i relació entre la grandària i la qualitat de la composició.

Des de dilluns passat, dia 11 de desembre, en horari vespertí, el jurat ha visitat els pesebres participants per a poder emetre el seu veredicte, que s'ha notificat personalment i telefònicament a les entitats, a més de publicar-se en el tauler d'edictes de la Junta Municipal d’Abastos.