Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

JGL Viviendas - València

Vés enrere JGL Viviendas

Volver

El parc municipal d'habitatge social incorpora un edifici de nova construcció

La Junta de Govern Local ha aprovat també l'ampliació del personal de Servicis Socials amb 27 tècnics i 5 auxiliars

• València té necessitat d'habitatge públic vinculat a polítiques socials

07/10/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres l'adquisició d'un edifici complet de nova construcció situat al carrer del Compromís de Casp, al barri de Jesús, per a vivenda social. Així ho ha anunciat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, en la roda de premsa que ha oferit, junta amb el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Borja Sanjuan, al final de la reunió de la Junta. Es tracta d'un edifici que té 12 habitatges i, tal com ha explicat Campillo, l'Ajuntament ha fet ús, a l'hora d'adquirir este immoble, del seu dret de tanteig i retracte que li reconix la normativa en vigor.

 

Per això, la Junta de Govern ha desestimat els recursos de reposició que havien presentat tant el propietari com el comprador de l'edifici, i ha confirmat l'adquisició de la finca, que es farà efectiva en breu. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha destacat la “urgent necessitat d'habitatge públic que té la ciutat de València, davant l'escàs patrimoni municipal de vivenda vinculada a polítiques socials, i la necessitat de donar resposta i atendre situacions de necessitats socialment peremptòries, tenint en compte la demanda d'habitatge en lloguer”.

Per això, quan la mercantil propietària de l'edifici va notificar a l'Administració de la Generalitat la seua decisió d'alienar l'edifici de la seua propietat situat al carrer Compromís de Casp nº10, la Corporació va fer ús dels drets de tanteig i retracte que li concedix el Decret llei 6/2020, de 5 de juny, del Consell, és a dir, el seu dret d'adquisició preferent que sobre les transmissions singulars. El passat 20 de juliol, la regidora delegada de Vivenda, Isabel Lozano, va plantejar una moció en la qual exposava l'interés d’este immoble, en tractar-se d'un edifici complet, de nova construcció, conformat per 12 vivendes, 11 garatges i 1 traster, la singularitat del qual comporta un valor afegit.

Els habitatges i els seus annexos s'incorporaran, una vegada adquirits, per imperatiu legal, al parc públic municipal amb la qualificació d'habitatges protegits amb caràcter general, per a ser destinats a habitatges habituals i permanents de famílies, persones i col·lectius amb escassos recursos econòmics o en situació de vulnerabilitat, inscrits en el Registre de Demandants de Lloguer de l'Ajuntament de València.

Noves incorporacions per a l'atenció social

En la mateixa línia de promoció de l'atenció social, la Junta de Govern Local ha aprovat també hui el nomenament interí de 27 persones tècniques mitjanes de treball social per al Servici de Benestar Social i Integració, així com la incorporació de 5 auxiliars a l'àrea per a donar servici a una nova centraleta telefònica que es posarà en marxa per a atendre les necessitats de la ciutadania en este àmbit.

Tal com ha subratllat Sergi Campillo, “es tracta d'unes incorporacions molt importants perquè aniran destinades a reforçar les tramitacions de valoració de la dependència i d'atenció a la infància, així com la nova centraleta d'atenció telefònica de tots els centres de Servicis Socials”

La Junta de Govern ha aprovat també l'adquisició de quatre nous vehicles elèctrics, que s'incorporaran al parc mòbil municipal, en un contracte de subministrament en cinc lots. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha assenyalat la importància de “continuar fent estos passos importants cap a l'electrificació progressiva del parc mòbil municipal, que és –ha subratllat- un dels objectius primordials de l'Estratègia Urbana 2030 i del compromís de València de ser una ciutat climàticament neutra en 2030”.

Recuperar el cordó dunar proper a l'antic Hotel Sidi Saler

La Junta de Govern ha acordat també este divendres desestimar el recurs de reposició contra la resolució de caducitat de la llicència ambiental de l'antic Hotel Sidi Saler. El 29 de juliol passat, la Junta ja havia dictat una resolució per la qual es declarava la caducitat de la llicència ambiental de l'antic hotel (que li havia sigut atorgada pel Servici d'Activitats de l'Ajuntament de València el 13 de juliol de 1999). Esta caducitat es produix en haver-se constatat la paralització de l'activitat durant més de dos anys.

Com és conegut, les dos mercantils propietàries de la concessió van sol·licitar l'anul·lació d'este acte en considerar que no s'ajustava a norma; però el servici jurídic de l'Ajuntament ha ratificat la declaració de caducitat i ha desestimat el recurs.

El vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha lamentat “el desconeixement o, sobretot, la mala fe dels partits de l'oposició municipal, els quals saben que la caducitat d'una activitat que porta més de dos anys parada és una cosa obligatòria”. Campillo ha explicat a més que l'immoble no pot ser utilitzat com a centre de majors perquè tenia una concessió per a ús hoteler, “i això suposaria canviar la naturalesa la llicència, que no es pot fer”.

El propietari de l'antic hotel és l'Estat i a ell li correspon decidir què fer amb l’edifici, ha matisat Sergi Campillo, qui s'ha manifestat a favor d’“esmenar l'error que va suposar la seua construcció en el seu moment”. “No es degué construir, però ara podem esmenar eixe error, com es va fer amb l'hipòdrom, i recuperar el cordó dunar, que és la protecció més segura per al veïnat i per a les edificacions davant una forta pujada del nivell de la mar”.

En un altre ordre de coses, s'ha acordat ampliar un mes (fins el pròxim dia 28) el termini d'execució de les obres de rehabilitació de la Sala de les Roques del Museu del Corpus de València, atés que, per necessitats d'Adif, va caldre traslladar les Roques des de l’Estació del Nord, on estaven exposades, de nou al museu el passat 5 de setembre, per la qual cosa els treballs van haver de ser efectuats des d'eixe dia amb les figures dins de l’espai museogràfic, la qual cosa ha suposat un alentiment dels treballs.

Finalment, la Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria de subvencions per a la promoció del valencià en els comerços, una iniciativa que permetrà destinar fins a 22.000 € per a les 32 iniciatives seleccionades en este àmbit. En esta edició els establiments comercials que han resultat beneficiaris rebran una ajuda econòmica per haver elaborat material d'oficina en valencià, haver ideat les seues campanyes publicitàries tant digitals com en format imprés en la llengua de la ciutat, o oferir a la seua clientela tota la informació de les seues pàgines web també en valencià.

Recursos multimedia

Sergi Campillo
Sergi Campillo