Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Escolarización niños ucranianos - València

Vés enrere Escolarización niños ucranianos

Volver

València tramita 127 sol·licituds per a escolaritzar xiquets refugiats d'Ucraïna

Maite Ibáñez destaca “l’exemple de convivència i integració que estan oferint els centres i les comunitats educatives amb els alumnes”

• El curs passat es van escolaritzar a València 30 menuts ucraïnesos mentre que, enguany, ja ho han sol·licitat 127

29/03/2022

L'Ajuntament de València ha tramitat fins al dia de hui 127 sol·licituds per a escolaritzar xiquetes i xiquets refugiats de la guerra a Ucraïna i ha atés més de 4.000 persones que han fugit del conflicte bèl·lic amb les seues famílies. La regidora d'Educació i Cooperació i Migració, Maite Ibáñez, ha assenyalat que el flux de persones refugiades que arriba a la ciutat de València s'està incrementant a mesura que avança la invasió i ha assenyalat que de moment s'han habilitat 1.300 places per acollir les persones que han arribat sense cap mena de xarxa familiar.

 

“En este moment tenim 127 alumnes escolaritzats procedents d'Ucraïna que han arribat a través de familiars, amics, secundats per ONG, per mitjans propis, etc... Els oferim les places escolars disponibles en els centres de la ciutat. Utilitzem un procediment àgil d'escolarització, mitjançant una app de l'Ajuntament, els requerim documentació bàsica i els facilitem la gestió tot el que podem. Per a nosaltres, és molt important que estiguen escolaritzats el més aviat possible, ja que és molt positiu per al seu desenvolupament emocional i personal, perquè les famílies estiguen tranquil·les, i perquè els dona estabilitat”, ha indicat la regidora d'Educació i Migració.

L'edil ha incidit en què s'està produint un flux intermitent de persones refugiades que arriben a la ciutat i que en els últims dies s'està intensificant. A més, ha recalcat que, des del consistori, s'està donant resposta a les necessitats escolars dels xiquets i xiquetes tant en l'etapa d'educació obligatòria com en la de 0 a 6 anys.

“L'educació és la millor eina per tindre esperança, futur i també per socialitzar. Ací els xiquets estan fent nous amics. Arriben amb molt d'estrés, però ací troben una certa normalitat. Tota la comunitat educativa, l'alumnat, el professorat, està sent un exemple de convivència i integració”, ha destacat l'edil.

Ibáñez ha manifestat que, a la ciutat de València, existeixen places per atendre tota la demanda d'escolaritzacions que s'ha produït però que, davant la possibilitat que es multiplique el nombre de refugiats, “la Conselleria d'Educació ha previst un 10% de l'augment de la ràtio si fora necessari, així com l'habilitació de noves unitats per tindre més places escolars”.

A la ciutat de València es van escolaritzar al llarg del curs passat més de 1.500 xiquets de 60 nacionalitats diferents durant el període escolar. En el cas d'Ucraïna es van escolaritzar 30 menuts durant tot el curs mentre que, fins a març d'enguany, ja se n’han inscrit 127. “Els col·legis són acollidors, tenen plans d'acolliment molt positius, de manera que des del punt de vista afectiu i emocional els xiquets es troben com si estigueren a sa casa”, ha apuntat la regidora.

Pel que fa als xiquets de 0 a 3 anys, Ibáñez ha agraït a les escoles infantils privades que han posat a la disposició de l'Ajuntament places escolars per poder acollir als xiquets i xiquetes refugiats. En este sentit, l'edil ha indicat que les famílies que arriben a la ciutat podran sol·licitar l'ajuda del xec escolar fora del termini establert atesa la situació excepcional.