Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Digitalización escolarización - València

Vés enrere Digitalización escolarización

Volver

L'Ajuntament estrena una eina en AppValència per facilitar la gestió digital de l'escolarització sobrevinguda

L'objectiu de la nova eina és facilitar els tràmits evitant desplaçaments i cues

• Nova eina per a facilitar l'escolarització digital

12/10/2020

L'eina PortES, a l'abast de totes les famílies que necessiten escolaritzar els seus fills en un centre d'Educació infantil i Primària, està disponible a l’App València des del dijous 8 d’octubre. L'Ajuntament de València ha estrenat este nou format de gestió amb la finalitat de facilitar la sol·licitud de centre escolar, una vegada haja conclòs el període d'admissió ordinari que gestiona la Conselleria d'Educació.

 

Els Servicis d'Educació i el SerTIC (Servici de Tecnologies de la Informació i Comunicació) han coordinat esta acció com a resposta a les necessitats de millora en les gestions que afecten l'escolarització a la ciutat. Els únics requisits tècnics per utilitzar l'aplicació són disposar d'un dispositiu mòbil, comptar amb la AppValència instal·lada, i una adreça de correu electrònic.

L'accés a PortES resulta “fàcil i intuïtiu”. L'eina, que es troba disponible a l'apartat El meu espai de l'aplicació municipal, compta amb unes instruccions per guiar les famílies en tot el procés d'elecció de centre educatiu. D'estea manera, un cop s'hagen registrat en l'aplicació, l'Oficina Municipal d'Escolarització contactarà amb els usuaris a través del correu electrònic per acompanyar-los en tot moment.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que "este sistema d'escolarització telemàtic suposa un gran avanç en l'atenció al ciutadà, ja que, a més de buscar la seguretat en els processos de gestió, pretenem agilitzar un procediment que tradicionalment resultava complex i dilatava en excés els temps d'adjudicació de plaça escolar, amb el consegüent perjudici per a l'alumnat". A més, "suposa una millora, necessària en estes moments, evitant les cues que es formen habitualment per a realitzar estea gestió".

Per la seua banda, el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha explicat que "amb estea nova eina fem un pas més en la digitalització, obrint la porta a serveis personalitzats a la AppValència que en el futur aniran ampliant-se". D'estea manera, explica, l'aplicació municipal, disponible gratuïtament per a dispositius Android i IOS "serà cada dia més útil per posar l'ajuntament en mans de la ciutadania i fer tràmits i gestions amb les de guanyar temps, i evitar desplaçaments i cues". Fuset ha recordat que segons l'última auditoria de EY a nombrosos ajuntaments de tot Espanya, l´Ajuntament de València és ja l'administració local més i millor digitalitzada i seguim treballant per millorar-la".

Recursos multimedia

Maite Ibáñez. Digitalització escolarització
Pere Fuset. Digitalització escolarització