Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Curso internacional mosquito tigre - València

Vés enrere Curso internacional mosquito tigre

Volver

València acollirà un curs internacional sobre estratègies de control enfront dels mosquits invasors

Les sessions es celebraran a partir de 14 de setembre i els alumnes recorreran la ciutat per a aplicar les múltiples eines i estratègies

• Els mosquits invasors proliferen en les ciutats europees

12/09/2021

La ciutat de València ha estat seleccionada com a seu del curs internacional sobre mesures de control enfront de mosquits invasors. Les sessions pràctiques tindran un caràcter científic, tècnic i aplicat. El curs tindrà lloc fins 24 de setembre i comptarà amb la participació de 20 alumnes procedents de diferents països d'Europa.

 

Els alumnes tractaran les diferents estratègies de control de mosquits “Aedes urbans” (com per exemple el mosquit tigre) que estan implementant-se actualment a Europa. A més, el curs avaluarà les eines de control clàssiques (tractaments insecticides convencionals) així com noves estratègies basades en les “tècniques de l'insecte estèril” (TIE). També es duran a terme assajos amb paranys per investigar la seua eficàcia en la captura i monitoratge del mosquit tigre.

La iniciativa està promoguda per l'Agència Internacional d'Energia Atòmica i els projectes són finançats amb els fons europeus “Aedes Invasive Mosquitoes Cost Action” i “MediLab Secure”. L'Ajuntament de València, juntament amb la Universitat de València i l'empresa Laboratorios Lokímica, s'encarrega d'organitzar el curs. El director tècnic de Lokímica, professor associat de Parasitologia de la UV i ex-president de l'Associació Europea de Control de Mosquits, Rubén Bueno, serà el director del Curs Internacional.

El curs comptarà amb 9 experts en control de mosquits que actuaran com a docents pràctics de les diferents estratègies de control. Els experts recorreran diversos llocs de la ciutat de València per aplicar les eines i estratègies de control.

Igualment, l'últim dia del curs se celebrarà una jornada de portes obertes dirigida tant a tècnics de control de mosquits com a responsables municipals de sanitat i medi ambient, gestors polítics i responsables d’institucions potencialment interessades. L'objectiu d'esta activitat és donar a conéixer els principals resultats observats durant el curs pel Comité d'Experts Internacionals.

D'esta manera, València es posiciona com a “ciutat espill” d'Europa ja que ajudarà a extraure conclusions sobre el control dels mosquits invasors que proliferen en moltes urbs del continent. Alhora, els resultats més positius podran incorporar-se a les estratègies de l'Ajuntament de València per a lluitar contra el mosquit tigre.