Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Carrera personas mayores - València

Vés enrere Carrera personas mayores

Volver

Més de 2.000 persones majors participaran en el Circuit de Carreres Populars 2023, que comença el pròxim dia 29

Sandra Gómez: “Gràcies a esta iniciativa fomentem l'activitat física entre els nostres majors i generem espais intergeneracionals”

• Cartell anunciador

24/01/2023

Els Centres Municipals d'Atenció a les Persones Majors (CMAPM) participaran activament en l'edició d'enguany del Circuit de Carreras Populars que organitza la Fundació Esportiva Municipal (FDM). Un total de 2.000 persones majors integrants dels centres municipals prendran l'eixida en alguna de les diferents proves del circuit 2023 gràcies a la col·laboració de la FDM amb la Regidoria d'Envelliment Actiu, que permetrà repartir els dorsals de manera gratuïta entre els usuaris dels centres de majors de València. La vicealcaldessa i regidora d'Envelliment Actiu, Sandra Gómez, ha posat en valor esta iniciativa que ajudarà a “fomentar l'activitat física entre les nostres persones majors i que, a més, contribuix a generar espais d'intergeneracionalidad”.
 

L'edició 2023 del Circuit de Carreras Populars de València inclou huit carreres no competitives, amb una distància mitjana de 5 quilòmetres (amb algunes excepcions que, en qualsevol cas, no superen els 6,3 quilòmetres). L'objectiu d'estes convocatòries és que les persones participants no se senten pressionades per la competició i puguen gaudir de l'exercici i dels beneficis de mantindre's actiu, segons l'organització.

La primera d'estes carreres tindrà lloc diumenge que ve, 29 de gener, sobre una distància de 5.500 metres; mentre que l'última serà el 15 d'octubre (4.500 metres). El calendari es completa amb les cites fixades per als dies 12 i 26 de febrer (5.000 metres), 29 d'abril (5.300 m), 14 de maig (5.000 m), 11 de juny (5.000 m) i 24 de setembre (6.300 m).

Marxa Nòrdica i Passejades Saludables

A més de la participació en el Circuit de Carreras Populars, les persones usuàries dels CMAPM també tenen a la seua disposició activitats com la marxa nòrdica, passejades saludables i gimnàstica. Totes estan dirigides per professionals qualificats, com els TAFAD (Tècnic Superior en Activitats Físiques i Animació Esportiva) i contractats per plans d'ocupació específics com, per exemple, EXPLUS 2022.

De fet, el passat dia 13, més de 30 persones majors (una d'elles ja havia complit els 85 anys) van participar en la marxa nòrdica que va discórrer per l'horta d'Alboraia, i que va finalitzar al parc de Capçalera. La pròxima marxa nòrdica organitzada pel Servici d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València se celebrarà a la Malva-rosa.

En els centres de majors, a més, també s'organitzen passejades saludables i gimnàstica totes les setmanes amb les quals implicar els usuaris en activitats no competitives i saludables.