Asesoramiento factura eléctrica - València

Asesoramiento factura eléctrica

Tornar

L’Oficina de l’Energia organitza tallers formatius perquè la ciutadania entenga la factura de l’electricitat i estalvie energia

El regidor Alejandro Ramon ha explicat que “és el moment de revisar, adoptar nous hàbits, estalviar i passar-se a l’autoconsum solar”

• Oficina de l'Energia

06/07/2021

L’Oficina de l’Energia ha organitzat tallers formatius presencials i en línia per informar dels canvis de la nova tarifa de l'electricitat. Esta iniciativa, que es completa amb cites d’assessorament personalitzades, s’emmarca en el treball desenvolupat per l’esmentada oficina de la Fundació València Clima i Energia que, des que va obrir les seues portes, fa dos anys, ha assessorat gratuïtament vora 3.840 famílies i professionals per estalviar una mitja de 285 euros a l’any en les seues factures de la llum. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha invitat la ciutadania per inscriure’s en estos tallers “per entendre millor esta factura”, i ha assegurat que es tracta d’un bon moment per a fer canvis i optimitzar la potència, comparar ofertes i contractar energia 100% renovable”. “A més -ha afegit- també es pot aprofitar el moment per a adoptar hàbits per a estalviar i produir energia”.

 

“Davant els canvis, la ciutadania ens ha fet arribar dubtes i preocupació per una possible gran pujada del preu de la llum, i en este context ens hem proposat Informar de les característiques i detalls del nou sistema de tarifació a través de formació, i explicar de quina manera podem fer un consum responsable, estalviar i fer un ús millor de l’energia en la seua llar per a consumir menys i per a estalviar més”, hi ha manifestat.

El regidor Alejandro Ramon ha recordat que des del passat 1 de juny està en vigor una nova manera de facturar l’electricitat, un canvi regulat per llei que afecta a tots els contractes menors de 15 KW, és a dir, el que mantenen vivendes i comerços; Així mateix, ha explicat que, amb esta nova tarifa, denominada 2.0TD, la quantitat econòmica que es paga per la potència i energia utilitzada varia segons l’hora i el dia de la setmana. “Per això, volem informar la ciutadania que l’energia és més cara de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 18 a 22 hores, mentre que resulta més econòmic consumir energia durant les hores de matinada i els caps de setmana i festius”, ha aclarit l’edil, en explicar que un dels objectius de la formació anunciada és “assessorar la ciutadania perquè aprofite els moments en què el consum d’energia és més econòmic”.

D’altra banda, i segons la nova tarifa 2.0TD, “les persones a l’hora de formalitzar el seu contracte d’energia tenen la possibilitat d’acordar una potència per a una franja horària i una altra per cobrir altre període. “Per exemple, es pot contractar una potència superior a la nit per a recarregar el vehicle elèctric”, ha concretat Alejandro Ramon.

 

Autoconsum solar

 

“En general -ha manifestat l’edil- a l’Oficina de l’Energia informem per a entendre millor la factura d’electricitat i per estalviar energia a casa”. “És un bon moment per a fer canvis en la factura (optimitzar potència, comparar ofertes, contractar energia 100% verda), perquè amb este canvi el terme d’energia tindrà més importància en la factura amb la qual cosa els hàbits que puguem adoptar per a estalviar energia es notaran més”.

Finalment, Alejandro Ramon ha destacat que "produir la mateixa energia renovable és legal, viable i rendible", i ha assenyalat que les hores de producció solar coincideixen amb alguns dels períodes més cars d’energia, "per la qual cosa és una bona oportunitat per a passar-se a l’autoconsum solar".

Recursos multimèdia

Alejandro Ramon