Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ampliación horario parques y jardines - València

Vés enrere Ampliación horario parques y jardines

Volver

Els parcs i jardins amplien l’horari perquè la ciutadania puga disfrutar-los més temps

A la temporada d’estiu, que s’estén fins al mes d’octubre inclòs, les zones verdes es tanquen a les 21.30 hores, i a la d’hivern, entre novembre i març, a les 20.30 hores

• Interior del jardí de Polifil.

11/10/2020

Els parcs i jardins de la ciutat amb tanques perimetrals, gestionats per l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins i el servici de Jardineria Sostenible, han homogeneïtzat els seus horaris i els han ampliat perquè veïns i veïnes puguen disfrutar-los més temps. Així, a la temporada d’estiu, que s’estendrà entre finals de març i el mes d’octubre inclòs, les zones verdes estaran obertes des de les 7.30 hores fins a les 21.30 hores, mentre que a la d’hivern, entre novembre i març, es tancaran a les 20.30 hores. El regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que els jardins monumentals de les Hespèrides i el de Monfort, “per la seua idiosincràsia mantindran un horari lleugerament diferent ”.

 

El que es pretén amb esta mesura és, “primer, simplificar els horaris en què estan oberts tots els parcs i jardins i, en segon lloc, que tinguen un horari d’obertura i tancament més ampli perquè els veïns i veïnes de la nostra ciutat, els nostres xiquets, les nostres persones majors puguen gaudir-los el major temps possible”, ha indicat Campillo. Fins ara, les zones verdes que comptem amb tanques perimetrals, gestionades entre dos servicis municipals, l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins i el servici de Jardineria Sostenible, “no tenien la mateixa taula d’horaris”. A partir d’ara s’homogeneïtzen i amplien, de manera que a la temporada d’estiu, que s’estendrà des de finals de març fins al mes d’octubre inclòs, es tancaran a les 21.30 hores, mentre que a la d’hivern, entre novembre i març, es farà a les 20.30 hores.

Són una excepció “dos jardins molts particulars”, el de les Hespèrides i el de Monfort, que “per la seua idiosincràsia mantindran un horari lleugerament diferent i no estaran tantes hores oberts, perquè són jardins monumentals i volem tindre especial cura”. L’horari d’estos recintes comprén des de les 10 hores fins a les 20 hores a la temporada d’estiu i, des de les 10 hores fins a les 18 hores, a la d’hivern. En estos moments la Regidoria d’Ecologia Urbana està treballant per canviar la cartelleria amb l’anterior horari als accessos dels recintes i instal·lar la nova.

Recursos multimedia

Sergi Campillo.