Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Adjudicación obras plaza Santa Mònica - València

Vés enrere Adjudicación obras plaza Santa Mònica

Volver

L’Ajuntament adjudica la remodelació de la plaça de Santa Mònica

Sandra Gómez: “Les obres dignificaran l'entorn per a convertir-lo en un espai accessible i segur per a les persones majors i tot el veïnat”

• Simulació del projecte per a la remodelació de la plaça de Santa Mònica

26/03/2023

La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres de reurbanització de la plaça de Santa Mònica, al barri de Morvedre, una actuació que permetrà ampliar la plaça actual, generant nou espai per als vianants. Sandra Gómez, vicealcaldessa i responsable de l'àrea de Desenvolupament Urbà, ha explicat: “Les obres dignificaran l'entorn de la plaça de Santa Mònica per a convertir-lo en un exemple d'espai accessible i segur per a les persones majors i per a tot el veïnat. Serà un nou espai representatiu i de trobada per a tot el barri de Morvedre”.
 

Les obres recuperen l'espai davant l'entrada de l'església del Salvador i de Santa Mònica, del segle XVII i catalogada com a Bé de Rellevància Local, i augmenta l'espai per als vianants i les zones verdes de la plaça. A més satisfan una demanda que van expressar els veïns a través dels pressupostos participatius DecidimVLC i dona resposta a la reivindicació de millora d'este espai emblemàtic del barri.

Actualment, la plaça disposa d'una xicoteta zona verda interior poc accessible i infrautilitzada, amb mobiliari deteriorat per l'ús i el pas del temps. A més, les voreres del carrer de la Mare Teresa Jornet són molt estretes i impedeixen la circulació de persones amb mobilitat reduïda. Això cobra especial importància atés que, des de la plaça, accedeixen tant a l'església com al veí centre de majors.

L'objectiu principal és recuperar l'habitabilitat de la plaça, dotar-la de major accessibilitat i espai per a les persones, i eliminar la circulació interior de vehicles en tot l'àmbit. El projecte conserva la zona verda i l'arbratge de gran port existents, però modifica el disseny per a obtindre una plaça més oberta i accessible, creant nous accessos i ampliant la superfície de vegetació, parterres i escocells. D'esta manera, l'espai central serà més obert, sense clos i amb nou mobiliari accessible, la qual cosa conformarà una zona enjardinada d'estada més confortable.

El projecte genera un ampli espai lliure davant l'entrada de l'Església, que farà més fàcil l'accés, i la celebració de les diferents activitats que allí es realitzen. Facilitarà a més l'accés a la residència de persones majors, que tindrà ara un nou espai més segur i còmode per als seus usuaris. En l'espai que es recupera al costat dels edificis d'habitatges es crea també una nova zona d'estada amb més arbrat, escocells de major grandària, vegetació i seients.

Les obres de la plaça Santa Mònica formen part del projecte València Ciutat de Places, que persegueix guanyar espai públic per a les persones, amb nous espais de trobada més accessibles, sostenibles i inclusius en tots els barris de la ciutat. La Junta de Govern Local ha adjudicat l'execució del projecte a l'empresa Bertolín per un import de 556.996 euros (IVA inclòs). Les obres es prolongaran al voltant de quatre mesos i mig.

“Projectes com el de la Plaça de Santa Mònica demostren com de necessària és la recuperació i millora dels espais públics per al benestar de les persones. I València ciutat de Places és precisament l'estratègia amb la qual avançarem cap a eixa ciutat que cuida la ciutadania i assegura la seua qualitat de vida”, ha destacat la vicealcaldessa.