Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Acuerdo Ayuntamiento - Valencia CF. Polideportivo Benicalap - València

Vés enrere Acuerdo Ayuntamiento - Valencia CF. Polideportivo Benicalap

Volver

Acord entre l'Ajuntament València CF: el club accepta les condicions urbanístiques que garantixen la construcció del poliesportiu de Benicalap i l’avanç en la construcció del nou Mestalla

Ribó ha destacat que “totes les instàncies implicades treballem seriosament des de la voluntat que tot concloga prompte amb la construcció d'un estadi que tots desitgem”

• Vista aèria de les obres del nou estadi i l'àmbit urbanístic de Benicalap

27/01/2023

Avanç en les negociacions entre l'Ajuntament de València i el València CF. El club ha acceptat les condicions urbanístiques imposades des del Consistori, que garantixen la construcció del poliesportiu de Benicalap i que suposen un pas endavant cap a la conclusió definitiva de les obres del Nou Mestalla. L'alcalde, Joan Ribó, s'ha reunit este matí amb la presidenta del club, Layhonn Chan, en una trobada que ha comptat també amb la participació de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud.
 

L'alcalde, Joan Ribó, ha destacat “el bon tarannà del València CF” i ha destacat que des de totes les instàncies s'ha dut a terme “un treball molt positiu des de la voluntat que este assumpte concloga prompte i siga amb la construcció d'un estadi que tots desitgem i que porta aturat des de 2009 com un mal monument de la ciutat que volem concloure”. L'acceptació per part del València CF de les condicions urbanístiques marcades per l'Ajuntament desbloquegen la situació i permeten continuar avançant en la cerca d'una solució ràpida. L'acord permetrà donar compliment als compromisos adquirits pel club respecte a l'habilitació del poliesportiu previst en Benicalap.

En primer lloc, el València CF ha assumit que, per a poder fer ús dels drets urbanístics que té en la parcel·la del nou estadi haurà de complir amb el compromís d'acabar el poliesportiu previst per a Benicalap (o ingressar els diners necessaris per a construir-lo). És a dir, que l'atorgament de qualsevol llicència d'edificació d'obres de nova planta sobre les parcel·les d'ús terciari (la construcció d'espais de restauració, oci o àrees comercials) en l'avinguda de les Corts Valencianes quedarà condicionat al fet que el València CF ingresse en la Tresoreria Municipal el pressupost de licitació de l'obra de construcció del poliesportiu municipal previst. Esta quantia es fixarà mitjançant conveni de col·laboració, per a la seua licitació i execució per part de l'Ajuntament.

En segon lloc, el club valencianista accepta les condicions de gestió per a la zona de l'antic Mestalla, segons les quals s'assenyala que el desenvolupament del PAI de Mestalla se supedita al fet que se sol·licite i s'atorgue la llicència d'edificació d'obres per a la conclusió de la construcció del Nou Estadi i que s'acredite pel promotor l'efectiu inici de tals obres, és a dir, que si el València CF vol comercialitzar els terrenys de l'antic Mestalla primer haurà d'acabar les obres del nou estadi.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Innovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat que amb este acord, “la ciutat de València fa un pas endavant en l'àmbit de la seguretat i a consolidar els drets urbanístics i les obligacions que tenia el club de futbol, ja que les condicions que havíem imposat des de l'Ajuntament són les que finalment ha acceptat el club, i són molt més garantistes del que ho era l’ATE (Actuació Territorial Estratègica)”. Per la seua banda, la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, ha qualificat les conclusions de la trobada de “molt bona notícia, atés que hem avançat en el tema al qual tots volem arribar, que és la construcció de l'estadi amb les condicions que necessita tant la ciutat com l'afició del club”.

L'alcalde ha explicat que, després de la remissió d'un esborrany de conveni per part de l'Ajuntament a l'entitat esportiva el mes de desembre passat, la representació de la directiva del club ha portat este matí a l'Ajuntament una sèrie d'aportacions, apreciacions i anotacions a este text, de cara a continuar avançant i, sobretot, aconseguir un acord definitiu sobre la construcció del Nou Mestalla i resta de condicions. Tant l'alcalde, com la vicealcaldessa i responsable d'Urbanisme, i la regidora d'Espai Públic han refusat comentar el contingut d'esta contraproposta del club, atés que l'han coneguda este matí mateix, i ara haurà de ser estudiada en profunditat i analitzada pels tècnics municipals dels servicis d'Urbanisme i de Llicències, així com pels Servicis Jurídics Municipals.

Tant Sandra Gómez com Lucía Beamud han posat l'accent principalment en la importància que el barri de Benicalap dispose com més prompte millor d'una infraestructura esportiva que porta anys de retard. “És un deute amb tots els veïns i veïnes de la zona des de fa més d'una dècada”, ha explicat la vicealcadesa i regidora, Sandra Gómez; mentre que la delegada Lucía Beamud ha destacat que es tracta de “un tema de justícia per al barri, que porta molts anys necessitant estàs infraestructures, com estem defensant des de l'Ajuntament des del minut zero”.

Durant la trobada s'han abordat altres assumptes, com el cost del poliesportiu (que ha de ser actualitzat, atés que els càlculs existents daten de l'any 2015), els possibles usos del futur estadi, així com la gestió de les troballes arqueològiques trobades en l'àmbit. Ribó ha avançat que s'elaborarà un estudi de mobilitat per a concretar aspectes referits a l'aparcament, però ha assegurat que no s'ha abordat el tema de l'aforament del futur estadi, i ha emplaçat a l'anàlisi detallada de les aportacions i propostes que ha presentat este divendres el club.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó
Sandra Gómez
Lucía Beamud