Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

ANTIRUMORS

L'estratègia antirumors (EAR) és una de les línies d'acció de la Xarxa de Ciutats Interculturals. La incorporació a esta xarxa de la ciutat de València està en procés.

Al seu torn, el Pla Marc d'Immigració i Interculturalitat 2019-2022 recull en la seua mesura 4.10 la implementació d'esta estratègia.

L’EAR suposa un plantejament metodològic que, en les accions contra el racisme i la xenofòbia, posa el focus en els discursos socials que inclouen prejudicis i estereotips sobre col·lectius socioculturalment diferenciats i minoritaris, de manera que prenenavantsala estos discursos com el germen, l'antesala, de conductes de discriminació manifesta de tipus xenòfob i racista.

Per tant, l’EAR es dirigix al racisme modern, subtil, al que es canalitza a través dels rumors i les notícies falses sobre determinats col·lectius i a la creació de "víctimes expiatòries". No consistix en una aportació d'arguments ni dades que desmentisquen els rumors, tenint en compte la ineficàcia demostrada d'esta conducta.

Els seus elements clau són:

- Una xarxa social d'agents dedicats a esta labor.

- Un estil de comunicació adequat d'estos agents per a fer una labor antirumors interna en el seu mitjà relacional habitual (associació, centre, etc) per a influir en els emissors de rumors sense generar bloquejos o rebutjaments que impedixen continuar influint en ells.

- La inoculació d'un enjudiciament crític sobre els rumors procurant que els emissors dels rumors siguen capaços de qüestionar-ne la veracitat i valorar el mal que poden causar.

- El foment d'accions que possibiliten la interacció positiva prolongada entre grups minoritaris (grups diana de prejudicis i rumors) i els grups de la majoria social (autòctons).

- La posada en marxa d'accions comunitàries i campanyes antirumors.

RECI (Xarxa Ciutats Interculturals)

VÍDEOS ANTIRUMORS

Vídeo Per una València intercultural Campanya contra la islamofòbia
Vídeo Comunitat xinesa en València Comunitat Xinesa a València/ Col·laboració amb: Assoc. Cultural Han, Assoc. Estudiants i Investigadors Xinesos i Institut Confucio
Vídeo Comunitat Pakístani a València Comunitat Pakístani a València/ Col·laboració: Associació Pakfriends


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI