Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

COL·LEGI MAJOR RECTOR PESET
La soledat de la màscara de Paco Berdonces.


La soledat de la màscara de Paco Berdonces.

La soledat de la màscara de Paco Berdonces.

DATES: dijous 5  i divendres 6 de novembre. Dijous 12 i divendres 13 de novembre de 2020.
HORARI: 19:00 hores.
PREU: Entrada gratuïta, aforament limitat.
LLOC: Sala de la Muralla.

L'evolució de la seua obra ho porta en la cerca de les expressions del cos humà, sobretot del rostre, que va treballant amb expressions canviants semblants a màscares. Segons el propi artista ens explica, personalment m'interessa, com a humanista, l'home, i especialment el seu rostre “on suposadament hi ha la veritat” o la seua veritat. “El retrat té a veure amb la seua veritat”.
Ens convida a reflexionar al voltant d'una nova manera de mirar, nascuda de la necessitat d'un nou pensament des del qual puguem posar límit al nostre deliri tecnocràtic i a la devastació, i doncs, a nosaltres mateixos; aquest treball titànic haurà de començar per la consecució d'una nova manera de mirar –i per tant, de reconéixer– cap a l'objectiu de trencar la gàbia on ens trobem atrapats.
El passat 12 de març va ser inaugurada a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset l'exposició “La soledat de la màscara” de l'artista Paco Berdonces, una mostra que convida a reflexionar i dialogar sobre una nova manera de mirar i reconéixer a partir del joc d'infinites possibilitats que ofereix la màscara amb les seues múltiples expressions. 
Una exposició que, malgrat el seu interessant discurs artístic, no ha pogut ser visitada pel públic donat el tancament de la sala per la declaració de l'Estat d'Alerta el passat 13 de març i, posteriorment, per la restricció en la realització d'activitats culturals i acadèmiques en el CMRPeset, establida com a mesura preventiva front del contagi de la COVID19 entre les i els estudiants residents. 
No obstant això, previ al seu desmuntatge, s'ha considerat per a la seua clausura i gaudi, habilitar la visita a l'exposició amb un aforament reduït de 15 persones en quatre moments concrets:
dijous 5  i divendres 6 de novembre a les 19.00 hores.
dijous 12 i divendres 13 de novembre a les 19.00 hores.
I qui millor que el propi artista per a acompanyar una visita especial per la seua exposició?
Duració màxima de la visita: 1 hora.
Aforament limitat a 15 persones.
Entrada gratuïta amb inscripció en Culturacmrpeset@uv.es (Indicar nom i cognoms, DNI, i telèfon així com el dia de preferència per a realitzar la visita)
Les persones que realitzen la visita hauran d'identificar-se a l'entrada, aplicar-se gel hidroalcohólico a les mans, anar proveïdes  de màscares de protecció i mantindre la distància de seguretat de 1,5m en tot moment.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI