Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

LA NAU - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Naufragis. 14a Biennal Martínez Guerricabeitia.


Naufragis. 14a Biennal Martínez Guerricabeitia.

Naufragis. 14a Biennal Martínez Guerricabeitia.

DATES: Del 10 de desembre al 22 de març de 2020.
HORARI: En el Museu de la Ciutat, Pl. de l'Arquebisbe, València. Dilluns - dissabte: 10:00 - 19:00 hores. Diumenges i festius: 10:00 - 14:00 hores.
PREU: Entrada lliure, aforament limitat.
CENTRE: Altres espais, Col·lecció Martínez Guerricabeitia i Centre Cultural La Nau.

La desena quarta Biennal MG torna a un espai, el Museu de la Ciutat, que va acollir en el passat cinc edicions consecutives de la mostra (de la 7a a la 11a), revelant-se com un entorn òptim, per múltiples raons tècniques, per a albergar l'esdeveniment, gràcies al conveni de col·laboració subscrit amb l'Excel·lentíssim Ajuntament de València, que, a més de facilitar l'ús de les magnífiques instal·lacions del Museu de la Ciutat, patrocina decididament l'organització de la Biennal MG. En aquesta ocasió, el lema triat per la Comissió Acadèmica assessora de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, va ser “Naufragis”, per a il·lustrar el fracàs, la frustració, el desastre, la pèrdua, o la ruïna…., efectes i sensacions que són conseqüència de projectes fallits de tota mena (socials, educatius, polítics, econòmics…) que els individus o els col·lectius humans poden escometre amb la millor de les intencions, però que, en moltes ocasions, per raons inconfessables i interessos bastards acaben per afonar-se, arrossegant al fons del piélago de la ignomínia totes les il·lusions i expectatives que en el seu moment hagueren generat. Es va considerar que “Naufragis” era un lema adequat per a la present edició de la Biennal MG, ja que complia amb l'objectiu perseguit d'il·lustrar temàtiques crítiques i compromeses amb l'actualitat, tal com s'ha comentat amb anterioritat en aquest text.
Cada artista ha abordat des de la seua perspectiva i enfocament personal, la idea dels naufragis contemporanis (i no tan contemporanis!) d'ideologies, projectes materials i immaterials, iniciatives polítiques, econòmiques i socials, a diferents escales geogràfiques i humanes, optant per una àmplia varietat de tècniques i suports per a plasmar la seua particular visió. Sens dubte, l'espectador percebrà que el conjunt d'obres presentades conforma un escenari molt suggeridor, en línia amb el lema que defineix aquesta edició de la Biennal, perquè puga reflexionar i extraure les seues pròpies conclusions sobre les inquietants conseqüències entorn de l'eventual fracàs, el Naufragi!, dels projectes humans, materials i immaterials.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI